Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Μετά από οκτώ μήνες συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη του Χρήστου Παππά έχοντας συλλέξει πληροφορίες για το γεγονός πως ο ίδιος βρισκόταν -ως φιλοξενούμενος- σε σπίτι στου Ζωγράφου που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε 52χρονη υποψήφια με την παράταξη Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, η οποία συνελήφθη επίσης για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και αύριο, Παρασκευή στις 10 το πρωί, θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και στη συνέχεια στη φυλακή ούτως ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Ο Χρήστος Παππάς υπήρξε φυγόδικος από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας εξαφανιστεί λίγο πριν από την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, αλλά και της ποινής του ιδίου από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (13 έτη) ως μέλος της διεύθυνσης. Μία υπόθεση η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο υπόδικος παρέμενε ασύλληπτος για μήνες, έχοντας εξαφανιστεί… μέσα από τα χέρια των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος πρώην βουλευτής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου του 2020, μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, έχοντας αρνηθεί επίσης να εκτίσει την ποινή του.

Google+ Linkedin