Στην …πεπατημένη οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον κυκλώνα “Ιανό”

Στην …πεπατημένη οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον κυκλώνα “Ιανό”

Τις «καθιερωμένες» αποζημιώσεις εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους πληγέντες από τον κυκλώνα “Ιανό”, αρνούμενη να ικανοποιήσει το αίτημα για αποζημίωση στο 100% των ζημιών.

Διαφημίζοντας τα «αντανακλαστικά» της κυβέρνησης, τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι κάτοικοι για τις προηγούμενες πλημμύρες, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε «εννέα άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες, θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του για τις άμεσες ανάγκες, οικονομική ενίσχυση έως 6.000 ευρώ για την οικοσκευή και έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος, η οποία ανέρχεται για τα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τις επιχειρήσεις στο ποσό των 8.000 ευρώ.

Για τους αγρότες, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, που πάντως δεν καλύπτουν το σύνολο της ζημιάς.

Google+ Linkedin