Σταματόπουλος : Το θέμα της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ δεν έχει λήξει ακόμα

Σταματόπουλος : Το θέμα της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ δεν έχει λήξει ακόμα

Σε κλίμα αντιπαράθεσης και διχογνωμίας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Φλεβάρη η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) με θέμα την γνωμοδότηση του Φορέα για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί στη διαχείριση των απορριμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συζήτησης  ακούστηκαν προβληματισμοί για διάφορα θέματα που προκύπτουν από την “ασάφεια” της εισήγησης και ζητήθηκε να αποσαφηνιστούν απ’ την ανάδοχο εταιρεία όλες οι απορίες και οι διαφορετικές ερμηνείες της σύμβασης ,που κατά τον δήμαρχο Σικυωνίων ακόμα δεν έχει καταστεί δεσμευτική…καθότι λόγω εκκρεμοτήτων με τις απαλλοτριώσεις είναι αμφίβολο αν έχει υπογραφεί οριστικά !

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Σταματόπουλος αμφισβήτησε ευθέως την σύμβαση ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ , λέγοντας οτι “το θέμα της σύμβασης δεν έχει λήξει ακόμα” ,ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για περιβαλλοντικό σκάνδαλο τονίζοντας ότι “υπάρχει αντίστροφη σχέση τιμής και ποσότητας”,αλλα και οικονομικό σκάνδαλο “όταν μας λένε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη 600 %” ! 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Σικυωνίων τάχθηκε υπέρ της αναβολής της απόφασης ,χαρακτηρίζοντάς την «μονόδρομο» και πρότεινε να μεσολαβήσει μια εισήγηση «μετά λόγου γνώσεως» από το προεδρείο,παρουσία και του αναδόχου,ώστε τα μέλη του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. να αποφασίσουν υπεύθυνα για το “μπουγιουρντί” που θα τους έρθει…

Τέλος σε μια “εξυπνακίστικη ερώτηση” μέλους του Φ.Ο.Δ.Σ.Α.  για το αν ο δήμαρχος Σικυωνίων  έχει τοποθετηθεί παλαιότερα  για την σύμβαση ο κ. Σταματόπουλος του απάντησε ότι “την έχω καταψηφίσει πολλάκις”.

Εν τέλει και μετά από δίωρη συζήτηση, το θέμα αναβλήθηκε και θα επανέλθει στο ΦΟΔΣΑ, αφού προηγηθεί μια ημερίδα με την ΤΕΡΝΑ.

Δείτε στο video του souper tv την συνεδρίαση του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. (η τοποθέτηση Σταματόπουλου μετά το 1:06:38)[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=q2q-eUPOHYU[/embedyt]

Google+ Linkedin