Σκωτία: Δύο πανό – δύο κόσμοι στο ζήτημα της βασιλείας

Σκωτία: Δύο πανό – δύο κόσμοι στο ζήτημα της βασιλείας

Δύο διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα της μοναρχίας από τους οπαδούς των δύο μεγάλων ομάδων της Γλασκώβης, όπως εκφράστηκαν χθες στα παιχνίδια των ομάδων τους για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οπαδοί της Σέλτικ σήκωσαν ένα πανό πριν από την χθεσινή αναμέτρηση στο Champions League απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, το οποίο αναφέρονταν στο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
Το πανό, που αποκαλύφθηκε δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, έγραφε Fuck the Crown” (γ***ται το στέμμα}, με το βρετανικό δίκτυο BT Sport να αναγκάζεται να απολογηθεί on air για την προβολή και εμφάνιση του συγκεκριμένου μηνύματος.
Επίσης οι οπαδοί της Σέλτικ δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο παιχνίδι του σκωτσέζικου πρωταθλήματος το περασμένο Σαββατοκύριακο απέναντι στη Λίβινγκστον, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση απέναντι στο θεσμό της μοναρχίας.


Εν τω μεταξύ, η συμπολίτισσα Ρέιντζερς τήρησε όλα τα προβλεπόμενα και μάλιστα στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στη Νάπολη για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League οι οπαδοί της σχημάτισαν στην κερκίδα των οργανωμένων τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Jack) και το πρόσωπο της βασίλισσας.

Δύο κόσμοι, δύο διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα της βασιλείας από τους οπαδούς των δύο μεγάλων ομάδων της Γλασκώβης.

Google+ Linkedin