«Σκληρό ροκ» από Πιτσάκη στην “άρνηση για την άρνηση” της αντιπολίτευσης

«Σκληρό ροκ» από Πιτσάκη στην “άρνηση για την άρνηση” της αντιπολίτευσης

Σε ρυθμούς σκληρού «ροκ» κινείται η αναμενόμενη απάντηση που δίνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην αντιπολίτευση «ειδικού σκοπού» και καιροσκοπισμού (όπως την χαρακτηρίζει) , που ξεδιπλώθηκε κυρίως από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Τάκη Λουζιώτη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021.

Όπως θα δείτε και στο συνημμένο video που δημοσιοποιεί το Επιμελητήριο Κορινθίας , η   “άρνηση για την άρνηση” των μελών της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό δεν συνοδεύεται από καμιά απολύτως αιτιολογημένη αντιπρόταση επί του προϋπολογισμού (ως όφειλαν) και αυτό σίγουρα γεννά εύλογα ερωτήματα για το ποιος τελικά θέλει το Επιμελητήριο Κορινθίας σε «καραντίνα» διαρκείας , μέχρι τις επερχόμενες εκλογές…

Προφανώς οι ετεροχρονισμένες αιτιάσεις  του κ. Λουζιώτη περί παράτυπης – παράνομης διοικούσας επιτροπής ήσαν εκ του περισσού – αν όχι εκ του πονηρού – στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό , όταν μάλιστα δεν έχει υποβληθεί καμία  ένσταση κατά του κύρους των αρχαιρεσιών που ανέδειξαν την διοικούσα επιτροπή.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας :

Συζήτηση επί του προϋπολογισμού 2021

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2021 και για μια ακόμα φορά ο καιροσκοπισμός, η “άρνηση για την άρνηση” της αντιπολίτευσης κατέδειξαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι  η γνωστή πλέον “ενδεκάδα της συμφοράς” έχει οριστικά δραπετεύσει από την λογική… στο «κυνήγι» της καρέκλας!

Με το καλημέρα της συζήτησης και παρόλο που στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Λουζιώτης με αυστηρή φωνή αυτοκριτικής (;) επικαλέστηκε το απόφθεγμα:  “Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του”, του ειρηνιστή συγγραφέα του «Πόλεμος και Ειρήνη» Λέοντος Τολστόι, στη συνέχεια έκανε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό λαθάκι…

Μέσα από το δίπολο Πόλεμος – Ειρήνη  για τους δικούς του ερμηνεύσιμους λόγους επέλεξε ακόμα μια φορά  την τακτική του “εμφύλιου” πολέμου ενάντια στην πραγματικότητα που όλοι μαζί οφείλουμε να διαχειριστούμε.

Τι και αν η οποιαδήποτε αρνητική ψήφος σε ένα προϋπολογισμό οφείλει να συνοδεύεται από αιτιολογημένη αντιπρόταση επί του προϋπολογισμού και όχι για το τι γίνεται πέρα …στους πέρα κάμπους!

Αλλά και η ετερόκλητη συμμαχία που εσχάτως σιγοντάρει τις εμμονές του κ. Λουζιώτη είπε… «πολλά» χωρίς όμως να πει «τίποτα» το ουσιώδες για τον προϋπολογισμό, που – παρότι καταρτίστηκε εν μέσω πανδημίας – έχει συγκεκριμένη προοπτική, πλάνο και αναπτυξιακούς στόχους ικανούς να στηρίξουν το τοπικό επιχειρείν, που λόγω  και της υγειονομικής κρίσης , εν πολλοίς , εξαρτάται από τον “αναπνευστήρα” των υλοποιούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Προφανώς το «παρεάκι» των έντεκα ευκαιριακών συνοδοιπόρων ενστερνίζεται  μια …καφενειακή λογική που επιβεβαιώνει ένα άλλο απόφθεγμα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα που λέει ότι : «Ποτέ δεν διαλέγει μια άποψη. Απλώς φοράει οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα».

Αυτή τη φορά της «μόδας» δεν ήσαν οι αιτιολογημένες αντιπροτάσεις επί του προϋπολογισμού – αλλά οι καρέκλες της Διοικούσας Επιτροπής !

Έτσι νομίζουν ότι θα αποδομήσουν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και θα μπλοκάρουν την λειτουργία του φορέα εν όψει των επερχόμενων εκλογών…

Οι επαγγελματίες, οι έμποροι και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος της Κορινθίας αντιλαμβάνονται την στάση σας προς το Επιμελητήριο και είναι αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο. 

Δείτε το παρακάτω link:

Google+ Linkedin