Σε “κορονο-πάρτι” VIP ο πρόεδρος της Αλβανίας – “Βροχή” τα πρόστιμα

Σε “κορονο-πάρτι” VIP ο πρόεδρος της Αλβανίας – “Βροχή” τα πρόστιμα

Σε κορονοπάρτι 35 ατόμων διασκέδαζε το προεδρικό ζεύγος της Αλβανίας αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά της πανδημίας , ενώ η χώρα των 2.800.000 κατοίκων θρηνεί επισήμως περισσότερους από 730 νεκρούς. Το γεγονός προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού, που έκανε λόγο για σκανδαλώδες παράδειγμα παραβίασης του νόμου.

Σε μεγάλα κέφια το προεδρικό ζεύγος της Αλβανίας. Το γλέντι έχει ανάψει στο πάρτι γενεθλίων του ηθοποιού Μπες Καλάκου και τον χορό σέρνει η ίδια η σύζυγος του προέδρου Μονίκα Κρυεμάδι. Η παρέα των 35 προσκεκλημένων , ανάμεσά τους και ο τοπικός δήμαρχος Έριον Ισάϊ ,γιορτάζει χωρίς να τηρεί τις στοιχειώδεις προφυλάξεις, την ώρα που εν μέσω πανδημίας το σύστημα υγείας της χώρας χαροπαλεύει μαζί με τους βαριά ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν 25.000 ευρώ για να νοσηλευτούν στην Τουρκία.

Κατόπιν εορτής, η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα στον ιδιοκτήτη του μπαρ που οργάνωσε το πάρτι, σε όσους συμμετείχαν καθώς και στο προεδρικό ζεύγος. Καθαιρέθηκαν και 6 αστυνομικοί που δεν εμπόδισαν την εκδήλωση.

Το γεγονός στηλιτεύει ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδες παράδειγμα παραβίασης του νόμου από τον πρόεδρο της χώρας και την πρώτη κυρία.

«Τη στιγμή που είναι πολύ ξεκάθαρο για όλους ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, εμφανίζονται σε μια εκδήλωση, ποταπή θα την έλεγα, σε ανοιχτή πρόκληση, όχι μόνο κατά του νόμου, αλλά και της υγείας των υπολοίπων» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας  Ιλίρ Μέτα υποστήριξε ότι τηρούνταν οι αποστάσεις και έκανε λόγο και για “πολιτικά υποκινούμενη κίνηση” ενόψει των εκλογών της Άνοιξης.

«Κανονικότητα» έγραψε στο instagram ο τοπικός δήμαρχος, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν πως αγνόησε τα μέτρα.

Google+ Linkedin