Σε κινητοποίηση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια

Σε κινητοποίηση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια

………………………………………………………………………..ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 9/06/2020

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020, ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που όμως τώρα καταλαβαίνουμε ότι μετατράπηκαν σε «ευκαιρία» για τους μεγάλους ομίλους να περάσουν τα σχέδια τους. Η  κυβέρνηση μας παρουσίασε σαν επίτευγμα το ότι μας έκλεισε στα σπίτια! Όλοι καταλάβαμε βέβαια ότι το έκανε επειδή ήξερε ότι έχει ρημάξει το δημόσιο σύστημα υγείας χρόνια τώρα και αν γινόταν εξάπλωση του ιού θα αρρωσταίναμε μαζικά και δεν θα υπήρχε ούτε γιατρός αλλά ούτε και κρεβάτι νοσοκομείου για να εξεταστούμε – περιθαλφθούμε.

                Ο πρωθυπουργός από την άλλη (για το παιχνίδι των εντυπώσεων και της δημοσιότητας, μιας και μόνο αυτό τον νοιάζει) από το βήμα της βουλής ξεστόμισε, ‘’Γνωρίζετε τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ήδη: Οι απολύσεις έχουν απαγορευτεί.’’ και τις επόμενες ακριβώς ημέρες γνωστός εργολάβος της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. απέλυε εργαζόμενους του με άμεσο συμφέρον για τον ίδιο και έμμεσο για την Λιγνιτικη Μεγαλόπολης, που μας περνάει και από το μυαλό μήπως ήταν δική της η εντολή για την απόλυση των συγκεκριμένων εργαζομένων. 

               Μέσα σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον πανδημίας τα σχεδία της κυβέρνησης για την απαξίωση του δημόσιου πλούτου και της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζουν κανονικά. Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και η απολιγνιτοποιηση είναι αυτές τις μέρες στο προσκήνιο, μια  απολιγνιτοποιηση εις βάρος όλου του Ελληνικού λαού και της περιοχής της Μεγαλόπολης που σχεδιάζεται  με γοργούς ρυθμούς και πολλούς πρόθυμους προς αυτήν τη κατεύθυνση. Τα εργοστάσια της Μεγαλόπολης δεν λειτουργούν και όταν βάζουν μπρος υπολειτουργούν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Αλήθεια κύριοι της διοίκησης της Λιγνιτικής με ποια προσόντα και με ποιες διαδικασίες προσλάβατε ενοικιαζόμενα άτομα μέσω εργολάβου χωρίς να μάθει κάνεις άνεργος της Μεγαλόπολης τίποτα; Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, σας το λέμε γιατί μας τα μεταφέρουν αυτοί που τόσα χρόνια εκμεταλλεύεστε και τους λέτε ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά αν δεν υπάρχουν εργολαβικοί εργαζόμενοι και 8μηνιτες τα εργοστάσια θα βάλουν λουκέτο μια ώρα αρχύτερα. Τέλος κύριοι της διοίκησης μαζέψτε αυτούς τους εργοδοτικούς ‘’συνδικαλιστές’’ που έχετε γύρω σας και παραμυθιάζουν το κόσμο από τα Χριστούγεννα ότι από μέρα σε μέρα βγάζει 8μηνα. Ξέρουμε ότι είναι πιστά ‘’σκυλιά’’ σας και θα σας κάνουν όλα τα χατίρια αλλά μη παίζετε με την ελπίδα του ανέργου, δεν μείνατε ποτέ σας άνεργοι να ξέρετε πως περνά αυτός ο κόσμος. Σταματήστε να πουλάτε ελπίδα και υποχρέωση συνδικαλιστές της πλάκας. Αντί να παλεύετε για να  μείνουν τα εργοστάσια ανοιχτά και να μονιμοποιηθούν 8μηνιτες και εργολαβικοί, εσείς παριστάνεται το γραφείο τύπου της διοίκησης.

           Δυστυχώς όπως αναφέραμε και πιο πάνω το σχέδιο της απολιγνιτοποιησης προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πολλούς πρόθυμους. Αλήθεια τι έγινε εκείνη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αγώνα εναντία στο κλείσιμο των μονάδων; Το κλείσιμο της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης και η έλευση του φυσικού αερίου είναι προς αυτή την κατεύθυνση του αγώνα; Ξέρετε εργαζόμενοι και κάτοικοι της Μεγαλόπολης όλες αυτές οι μπούρδες που ακούγονται έχουν ένα κοινό στόχο και μόνο: το κλείσιμο των εργοστασίων και των ορυχείων της Μεγαλόπολης. Αυτό σημαίνει και μετατροπή της πόλης από Μεγαλόπολη σε μεγάλο χωριό και τόπος με μεγάλη φτώχεια. Για να καταλάβουμε τη ‘’σοβαρότητα’’ όσων ακούμε τελευταία, ενδεικτικά θα αναφέρουμε τη πολυδιαφημισμένη μελέτη του ‘’master plan’’ για την οποία θα χρειαστούν έξι μήνες και 200.000 ευρώ για το μέλλον δυο τεράστιων περιοχών 300.000  κάτοικων εκ των οποίον πάνω από το εν τρίτο επηρεάζεται οικονομικά από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. Ξέρετε λοιπόν πόσο στοιχίζει μια μελέτη σήραγγας 600 μέτρων για να κάνουμε τη σύγκριση της σοβαρότητας;  Για μια τέτοια μελέτη λοιπόν χρειάζονται πάνω από δυο χρονιά μελέτης και πάνω από 500.000 ευρώ… Τόση σοβαρότητα … Θα φάνε και τα πόμολα ‘’τα δικά τους παιδιά’’ με τις μελέτες copy paste (οι ειδικοί ξέρουν..)                     

              Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, άνεργη ως πότε θα ζουν τα παράσιτα του συστήματος εις βάρος μας; (ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, νενέκοι αιρετοί, διορισμένα μισθοφορικα στελέχη ΔΕΚΟ, εφοπλιστές, καπιταλίστες κ.ο.κ.)

Μια ζωή θα ζήσουμε, δεύτερη δε θα υπάρξει, ας τη ζήσουμε όπως πρέπει!! Ας πάρουμε τις ζωές μας στα χεριά μας, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ! Δώσε ένα τέρμα, κάνε μια νέα αρχή, απαίτησε-διεκδίκησε- κατέκτησε όσα σου κλέβουν!!!

                     Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για το 800άρι, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε από τους «σωτήρες» που μια ζωή μας σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα. 

                 Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στο σωματείο μας, στην  ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση. 

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

                  Να δυναμώσει η μεταξύ μας αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους από άλλους κλάδους που αγωνίζονται για να έχουν δουλειά,  πρέπει να απαιτήσουμε:

  • Να καταργηθούν οι Π. Ν.Π. και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Εισόδημα για όλους, εισόδημα για να ζούμε όχι για να επιβιώνουμε.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Google+ Linkedin