«Σαρδάμ» ή κουτοπονηριές της Περιφέρειας με στόχο…τον Πιτσάκη !

«Σαρδάμ» ή κουτοπονηριές της Περιφέρειας με στόχο…τον Πιτσάκη !

Με βάση το πολιτικό savoir vivre είθισται την ανάδειξη αιρετών σε προεδρικά αξιώματα να ακολουθούν οι συγχαρητήριες επιστολές στους νεοεκλεγέντες , που προφανώς δικαιούνται και το focus της δημοσιότητας στη στιγμή της επιτυχία τους.

Σ΄ αυτή την πολιτική πεπατημένη θα περιμέναμε να κινηθεί και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας , συγχαίροντας μέσα από το επίσημο site της περιφέρειας τον νέο πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) , Παναγιώτη Πιτσάκη, για την ανάληψη των νέων διευρυμένων καθηκόντων του…εκτός και αν ο περιφερειάρχης θεωρεί αυτή την εκλογή ως μη γενόμενη επειδή ο Πιτσάκης όχι μόνο δεν έχει υπογράψει «δήλωση μετανοίας» που συμμετείχε σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογες , αλλά χωρίς να μασάει και τα λόγια του δήλωσε πρόσφατα στη Νότια Ελληνική Τηλεόραση ότι είναι και υπερήφανος για αυτή την επιλογή του.

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Νίκας δεν το βάζει εύκολα κάτω – όσο και αν στο περιφερειακό συμβούλιο δείχνει να απογοητεύεται λιγάκι – και επειδή ξέρει να κάνει και εργαλειακή πολιτική ανάρτησε στο επίσημο site της περιφέρειας μια «επιστολή υποτέλειας» του απερχόμενου προέδρου του ΠΕΣΠ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο :

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Νίκας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως αυτός ο τίτλος  μπορεί να μη χαρακτηρίζει το περιεχόμενό της επιστολής Παναρίτη – διαδραματίζει όμως το ρόλο του «μαγνήτη», προσελκύοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη για δήθεν αγαστές σχέσεις της περιφερειακής αρχής με τον νέο πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πιτσάκη.

Αυτό το χρειαζόταν γιατί την προηγούμενη ακριβώς μέρα ο κ.  Πιτσάκης , ερωτώμενος στη Νότια Ελληνική Τηλεόραση για το αν πνέει «ούριος άνεμος» στη συνεργασία των Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια , διεμήνυε προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να «κουρέψει» τον επιμελητηριακό θεσμό ,όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει…εννοώντας σαφώς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πελοπόννησος ΑΕ και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας , που εν πολλοίς η δική τους πολιτική πρακτική ενάντια στα Επιμελητήρια αντικατοπτρίζει και τη συνολική πεποίθηση της περιφερειακής αρχής για τον ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού γενικότερα.

Ο καθένας βέβαια δικαιούται να κάνει την δική του ανάλυση για το «σαρδάμ» που ενδεχομένως μεθοδευμένα μπορεί να έγινε στο επίσημο site της περιφέρειας ή ακόμα και για το ποιο πολιτικό περιβάλλον μπορεί να υπαγόρευσε στον απελθόντα πρόεδρο του ΠΕΣΠ να αποστείλει αυτή την προσωπική επιστολή , εν αγνοία και χωρίς την έγκριση των συναδέλφων του.

Προφανώς μπορεί να έχει άποψη και για την αναγκαιότητα που επέβαλε στον κ. Νίκα να δημοσιοποιήσει με αυτό τον τον ψευδεπίγραφο τρόπο την συγκεκριμένη επιστολή που όλοι διαβάσαμε όχι μόνο στο site της περιφέρειας , αλλά και στους πρόθυμους αναμεταδότες (παπαγαλάκια) του κ. Νίκα , που «ελαφρά τη καρδία» την τρατάρουν ίδια και απαράλλακτη ακόμη και μετά την διόρθωση του τίτλου από την περιφέρεια.

Αλήθεια , το έγκριτο eKorinthos για παράδειγμα δεν κατάλαβε πως πρόκειται για ψευδεπίγραφο τίτλο να τον διορθώσει  έστω και τώρα  ;

Συμπερασματικά λοιπόν – κατά την δική μας εκτίμηση – δεν πρόκειται για ένα τυχαίο ή επιπόλαιο σαρδάμ. Αν ήταν έτσι τότε σίγουρα θα μπορούσε να διορθωθεί με μια νέα ανάρτηση που θα έκανε λόγο για τον “δαίμωνα του τυπογραφείου”…

Αυτή η ανάρτηση όμως για τον “δαίμωνα του τυπογραφείου” δεν έγινε ποτέ….γιατί άραγε;

Μήπως τελικά στόχος ήταν όντως ο Πιτσάκης και η πρόσφατη δήλωσή του ότι ο κάθε πρόεδρος ενός οικονομικού οργανισμού , όπως τα Επιμελητήρια, εν δυνάμει παράγει πολιτική και άρα δεν έχει την ανάγκη να γίνει προσάρτημα ή δορυφόρος της περιφερειακής παράταξης του περιφερειάρχη για να έχει “άριστη συνεργασία” με τον κ. Νίκα;

Δείτε την συνέντευξη Πιτσάκη στη Νότια Ελληνική Τηλεόραση (από το 31:35)

 

Google+ Linkedin