Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου του Τραμπ

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε χθες Δευτέρα (μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας) και ο Λευκός Οίκος τέθηκε για λίγη ώρα υπό περιορισμό, προτού ο αμερικανός πρόεδρος εξηγήσει στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους μερικά λεπτά αργότερα ότι στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), η οποία είναι αρμόδια για την προστασία του αρχηγού του κράτους, πυροβόλησαν ύποπτο «στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου».

Στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας «πυροβόλησαν κάποιον», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αφού επέστρεψε στο βήμα. «Ο ύποπτος βρίσκεται καθ’ οδόν προς νοσοκομείο» της Ουάσινγκτον φρουρούμενος, διευκρίνισε.

Ερωτηθείς εάν ο ύποπτος για τον οποίο έκανε λόγο ήταν οπλισμένος, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε «εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ναι» και συμπλήρωσε «το συμβάν μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μένα».

Ερωτηθείς εάν «ταράχτηκε», ο Τραμπ απάντησε «ο κόσμος ήταν πάντοτε επικίνδυνο μέρος. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο».

«Αισθάνομαι ασφαλής με τη Μυστική Υπηρεσία. Είναι φανταστική, οι καλύτεροι των καλύτερων», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους αναφερόμενος στο σώμα που είναι αρμόδιο για την φύλαξη του προέδρου και άλλων κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ξανάρχισε κατόπιν τη συνέντευξη Τύπου, που ήταν αφιερωμένη κυρίως στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Google+ Linkedin