Ο Παπαγεωργίου υπό προϋποθέσεις βλέπει τελικό…με τον “ανοξείδωτο” Σταματόπουλο !

Ο  Παπαγεωργίου υπό προϋποθέσεις βλέπει τελικό…με τον “ανοξείδωτο”  Σταματόπουλο !

Όπως όλοι γνωρίζουμε,οι εκλογές είναι ένας «ειρηνικός αγώνας» που, μέσω της διαλεκτικής της σύγκρουσης που αναπτύσσεται και μέσω μικρών «δηλώσεων πολέμου», ο εκάστοτε υποψήφιος προσπαθεί να κερδίσει τους αντιπάλους  του.

Με αυτό το μότο και ο νεαρός δικηγόρος Αθηνών Δημήτρης Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ την παρθενική προεκλογική του συγκέντρωση στο Κιάτο,στην αίθουσα εκδηλώσεων  ”Αφοί Μάλλιου”.

Το πολιτικό αποτύπωμα της αυτοδιοικητικής βραδιάς ,πέρα από την κατά παράδοση κριτική στην δημοτική αρχή,συμπυκνώνεται στο τόλμημα του νεαρού και φερέλπιδα υποψήφιου να μπει σφήνα ανάμεσα στον αναρριχώμενο επιχειρηματία Μάρκο Λεγγα και στον ταλαντούχο αυτοδιοικητικό Κώστα Σαρχανη ,δηλαδή σε δυο εν δυνάμει συνδυασμούς , που ναι μεν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά,αλλά  και οι δυο αναμένουν να αντλήσουν  δυνάμεις κυρίως από τον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό χώρο της συντηρητικής  πελατειακής δεξιάς,που και ο κ. Παπαγεωργίου αλιεύει ψήφους. 

 Σ’ αυτή την ιδιότυπη κούρσα, ατού του Δημήτρη Παπαγεωργίου θεωρείται η εμφανής στήριξη που προσωρινά του παρέχει  ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Σικυωνίων – κόντρα στην αυστηρή γραμμή Μητσοτάκη,που απαγορεύει “δια ροπάλου” τα άτυπα χρίσµατα σε μικρούς δήμους,καθότι τα θεωρεί επικίνδυνα να ανακόψουν την ανοδική τάση του κόμματος.

Παράλληλα ,ο φέρελπις νομικός αν έχει το χούι του επαγγέλματος  άνετα μπορεί να “αφοπλίσει” τον πολυπράγμονα επιχειρηματία Μάρκο Λέγγα,που οι κακές γλώσσες λένε ότι η υποψηφιότητα του  έγκειται  στις προσπάθειες πολιτικής ενσωμάτωσής της σε συμφέροντα που θα θελήσουν, μέσω αυτής, να καταστήσουν τους ντόπιους αγρότες  πολιτικά υποχείρια , να τους ελέγξουν και να τους χειραγωγήσουν… 

Βεβαίως,ο κ. Παπαγεωργίου δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι «δηλώσεις πολέμου» ή η ακατάσχετη σκανδαλολογία  δεν είναι «παντοθεραπεία» για κάθε χρήση και ενδεχομένως να του γυρίσουν μπούμερανγκ αν χάσει το πολιτικό μέτρο,όπως απόψε που δεν απέφυγε τα χτυπήματα κάτω από τη μέση…

Συμπερασματικά λοιπόν, ο κ. Παπαγεωργίου πρέπει  να αποδείξει ότι  “το χει” με την πολιτική…καθαρίζοντας το “τοπικό ντέρμπι” της Στυμφαλίας και, εξισορροπώντας τον προγραμματικό του λόγο,να ζυγιάσει τη σωστή δοσολογία μεταξύ αυτών που τεκμηριωμένα μπορεί να κάνει ,με αυτά που ενδεχομένως δεν πρόκανε ο εν ενεργεία δήμαρχος… 

Μόνο έτσι ο φέρελπις νομικός έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να αναμετρηθεί τιμητικά – ως ισόπαλος ανταγωνιστής – με τον “ανοξείδωτο”  Σταματόπουλο !

Google+ Linkedin