Ο Ερντογάν καλεί τους πολίτες να μείνουν στους δρόμους – Φόβοι για νέο πραξικόπημα

Νέα απόπειρα εξέγερσης μπορεί να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή στην Τουρκία, ανέφερε σήμερα στο Twitter η τουρκική προεδρία, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν να τους ελέγχουν.

Ο Ερντογάν κάλεσε επανειλημμένα τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να βοηθήσουν να κατασταλεί η απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία υποστήριξε πως πραγματοποιήθηκε από μια φράξια των ενόπλων δυνάμεων πιστή στον αντίπαλό του, τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν (διαβάστε ΕΔΩ) που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Οι επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ο στρατός συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αυτές, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ από το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν εικόνες από διάφορες περιοχές στην ‘Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, όπου στρατιώτες  παραδίδονται στους αστυνομικούς, αλλά και στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος. Η δολοφονία του στρατιώτη στη γέφυρα του Βοσπόρου ήταν άγρια, καθώς το εξαγριωμένο πλήθος τον γρονθοκοπούσε και του έκοψαν τον λαιμό, αφήνοντας να ξεψυχήσει σε μία λίμνη αίματος…

Google+ Linkedin