Ο «δικός» μας Φερνάντο Σάντος στην κορυφή της Ευρώπης !!

Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος.

Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό «πάγωσε» το «Σταντ ντε Φρανς» κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που «ξόρκισαν» την κατάρα του 2004, νίκησαν τους «τρικολόρ» ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της. Παράλληλα, δεν επέτρεψε στους Γάλλους να γίνουν η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που θα κατακτούσε δεύτερο τίτλο ως διοργανώτρια.

Τα πανηγύρια ξύπνησαν μνήμες καθώς ο Σάντος προπόνησε για τέσσερα χρόνια την Ελλάδα και είχε επικριθεί πολύ για το αγωνιστικό στυλ. Η κατάκτηση όμως του Euro 2016 με την Πορτογαλία ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν στην προπονητική του αξία. Μάλιστα η ΕΠΟ έβγαλε θερμή ανακοίνωση που λέει: «περήφανοι γι’ αυτόν τον Προπονητή τον Άνθρωπο τον Έλληνα!»

Αφού κατέκτησε το Euro 2016 με την Πορτογαλία, ο Φερνάντο Σάντος ευχαρίστησε τους Έλληνες σε δηλώσεις του και μάλιστα μιλώντας ελληνικά. «Σε όλους τους Έλληνες, ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντα είναι στην καρδιά μου», τόνισε μιλώντας στην κάμερα, λίγο πριν την συνέντευξη τύπου….

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (66΄ Μουτίνιο), Σάντσες (79΄ Έντερ), Ζοάο Μάριο, Νάνι, Ρονάλντο (25΄ Κουαρέσμα).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό (110΄ Μαρσιάλ), Παγέτ (58΄ Κομάν), Γκριεζμάν, Ζιρού (78΄ Ζινιάκ).

Google+ Linkedin