Οχτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ένοχοι κηρύχθηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος για την υπόθεση της επίθεσης στον χώρο “Συνεργείο” , τον Ιούλιο του 2013 στην Ηλιούπολη.

Τα δύο ναζιστόμουτρα κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή. Παρά την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε απαλλαγή των κατηγορουμένων το δικαστήριο καταδίκασε τα δύο πρώην μεγαλοστελέχη της ναζιστικής συμμορίς της Χρυσής Αυγής και μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ακόμη, ένοχα κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς -όπως είχε εξηγήσει- ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου συνεχίζεται.

Η διαδικασία στο Πλημμελειοδικείο συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις επί ελαφρυντικών.

Google+ Linkedin