Οι φοιτητές καταδίκασαν την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά τους (video)

Οι φοιτητές καταδίκασαν την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά τους (video)

Οι φοιτητικές εκλογές ήταν μία ιστορική αναμέτρηση που έγινε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Οι φοιτητές επέστρεψαν στις σχολές και τις κάλπες, αναδεικνύοντας την Πανσπουδαστική σε πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα, επισήμανε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος ΚΣ της ΚΝΕ και φοιτητής, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» για τις φοιτητικές εκλογές.

Οι φοιτητές καταδίκασαν την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά τους και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, δυναμώνουν τους συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους για κρατική χρηματοδότηση, αναβάθμιση σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα, κόντρα στα σχέδια καταστολής και φίμωσης. Αυτό ακριβώς το μήνυμα είναι που ενοχλεί τη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα, προσβάλλοντας την επιλογή των φοιτητών, επισήμανε χαρακτηριστικά, φέρνοντας μία σειρά παραδείγματα για τα νόθα αποτελέσματα που δίνει η κυβερνητική παράταξη.

Πρόσθεσε πως στις εκλογές ψήφισαν πάνω από 50 χιλιάδες και οι εφορευτικές επιτροπές, από όλες τις παρατάξεις έδωσαν αποτελέσματα για εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους. Η ΔΑΠ/ΝΔΦΚ λέει ψέματα για τα αποτελέσματά της και φαίνεται από το γεγονός πως στο σάιτ της, έχει αναρτήσει τα αποτελέσματα από 109 συλλόγους ενώ εκλογές έγιναν σε 274 συλλόγους πανελλαδικά.

Οι φοιτητές εμπιστεύτηκαν την Πανσπουδαστική γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε μπροστά στους αγώνες για να ανοίξουν ξανά οι σχολές και τα Πανεπιστήμια, πάγωσε την Πανεπιστημιακή αστυνομία, ξαναδημιούργησε συλλόγους με εκλογές, διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί κρατική χρηματοδότηση, αναβάθμιση των σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα, κατέληξε.

Google+ Linkedin