Οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση

Οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάθεση στην βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που διχάζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, με αφορμή τη ρύθμιση για τη φύλαξη των ΑΕΙ. Την Πέμπτη μετά από κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα που κατέβηκαν στον δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση. Οι διαδηλωτές έσπασαν την απαράδεκτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων για πάνω από 100 άτομα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τηρώντας υποδειγματικά όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και τις αποστάσεις.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδίκασαν τη στάση της κυβέρνησης που κάνει την επιλογή να δώσει 30 εκατομμύρια για αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια, την ίδια ώρα μάλιστα που οι σχολές είναι σχεδόν έναν χρόνο κλειστές, γιατί δεν έχει πάρει μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα μέσα από μαχητικά συνθήματα, έστειλαν το μήνυμα ότι όσοι νομοθετούν σε βάρος τους για να εξυπηρετούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα τους βρουν απέναντί τους.

Οι φοιτητές απαίτησαν:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία! Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.
  • Να επαναλειτουργήσουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας, για την κάλυψη των διδακτικών κενών που έχει δημιουργήσει η τηλεκπαίδευση.

 

Πολιτικές αντιδράσεις

Έντονες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

«Επιχειρεί να νομοθετεί πράγματα που δεν είναι επείγοντα αλλά είναι όμως στοιχεία που αφαιρούν δικαιώματα των πολιτών» τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Τα ΑΕΙ έχουν την πρωταρχική ευθύνη για την φύλαξη και προστασία, με υπηρεσία φύλαξης που υπάγεται απευθείας στον Πρύτανη», σημείωσε το ΚΙΝΑΛ.

«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, να ανοίξει τις σχολές με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Τµήµα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία, η άλωση και η υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, ο αποκλεισμός και οι διαγραφές των φοιτητών δεν «μεταρρυθμίζουν» τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

 

Google+ Linkedin