Οι εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ στην Κορινθία και ο πολιτικός μαυραγοριτισμός υποψηφίων

Οι εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ στην Κορινθία και ο πολιτικός μαυραγοριτισμός υποψηφίων

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι εσωκομματικές διεργασίες στην ΝΔ για την ανάδειξη των νέων προέδρων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του κόμματος της κεντροδεξιάς παράταξης,που στα λόγια τουλάχιστον υπεραμύνεται την διαλεκτική σχέση ενότητας των μελών της…στην πράξη όμως μήπως τα περί ενότητας λέγονται για να θαμπώνουν το πόπολο ;

Βεβαίως,η μεθοδολογία του κάθε υποψήφιου είναι δική του  υπόθεση…όχι μόνο εγγραφές νέων δρώντων στο πολιτικό παιχνίδι δικαιούται να σκαρφιστεί …αλλά ακόμα και εκδρομές (όπως αυτή στη διπλανή φωτογραφία) μπορεί να διοργανώσει αρκεί να βγει πρόεδρος της ΝΟΔΕ !

Όταν όμως  ο πολιτικός μαυραγοριτισμός είναι εξόφθαλμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει ασχολίαστος.

Στη Δυτική Κορινθία για παράδειγμα,που οι  «λιράτοι» του Επιμελητηρίου Κορινθίας δραστηριοποιούνται έντονα  ως υποψήφιοι,τα τεφτέρια πήραν φωτιά !

Στο Κιάτο που η τοπική οργάνωση απαριθμούσε  περίπου 200 μέλη οι νέες εγγραφές ξεπέρασαν τις 450 και στο Ξυλόκαστρο οι νέες εγγραφές πλησίασαν τον αριθμό ρεκόρ των 550 μελών ! 

Προφανώς αυτές οι εγγραφές έγιναν άρον άρον με στοιχεία αμιγώς ψηφοθηρικά…και ενδεχομένως έγιναν από τα εξαπτέρυγα του κ. Πιτσάκη που έχουν προσωπικό όφελος να το πράξουν και όχι κατ’ ανάγκη να υπηρετήσουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου,αν η αλήθεια κάθε πράγματος βρίσκεται στη βασική του αντίθεση τότε και η αλήθεια της υποψηφιότητας Κουκουλάκη φαίνεται στην πολιτική αντίφαση  ,όπως αυτή εκδηλώθηκε στις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές.

Εκεί όπου ο κ. Κουκουλάκης έδωσε τις περί νεοδημοκρατικής ενότητας εξετάσεις του…αλλά κόπηκε σύριζα !

Βεβαίως,επαναλαμβάνουμε ότι η μεθοδολογία του κάθε υποψήφιου είναι δική του  υπόθεση…

Επειδή όμως τίποτα δεν πάει χαμένο ..ας ακούσουμε ένα παλιό τραγούδι από την Λήδα και τον Σπύρο..και ίσως κάποιοι που αντιλαμβάνονται την Νέα Δημοκρατία ως ένα σύγχρονο κόμμα, χωρίς «προσωπικά φέουδα και μηχανισμούς» θυμηθούν περασμένες ιστορίες…

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=wafrio2M41I[/embedyt]

Google+ Linkedin