Νέα «θεϊκή αποκάλυψη » Σταματόπουλου!

Νέα «θεϊκή αποκάλυψη » Σταματόπουλου!

Μετά την «μεταφυσική»  αποκάλυψη του δημάρχου Σικυωνίων στην Τακτική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ ότι «μετά το Θεό είναι αυτός » ήρθε και  νέα «θεϊκή αποκάλυψη » του κ. Σταματόπουλου , αυτή τη φορά από το βήμα εκδήλωσης πολιτών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων ,με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο , ότι «Από καταβολής κόσμου το σύστημα είναι καπιταλιστικό! » και , κατά τον μεταΘεό Σπύρο, ο καπιταλισμός θα είναι αιώνιος. Άρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν!

Βέβαια, αυτό που δεν μας είπε ο κ. Σταματόπουλος είναι ότι ο καπιταλισμός ως κοινωνικό σύστημα δεν περιορίζεται στην άμεση οικονομική σχέση κεφαλαίου-εργασίας, αλλά συνεπάγεται και συμπεριλαμβάνει ένα σύνθετο πλέγμα οικονομικών διασυνδέσεων αλλά και πολιτικών-ιδεολογικών σχέσεων κυριαρχίας και εκμετάλλευσης , που και αυτός υπηρετεί απαρέγκλιτα  ως δήμαρχος Σικυωνίων , αλλά και μέσα από την ΚΕΔΕ  και ως «κολαούζος » υποψήφιων βουλευτών του νομού στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Προφανώς δεν έχουμε κανέναν λόγο να αντιπαραθέσουμε στην «κοσμοθεωρία Σταματόπουλου»  ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ούτε το μοναδικό σύστημα που έχει υπάρξει, ούτε και το τελευταίο , λέγοντας ότι πρωτόγονες τροφοσυλλεκτικές κοινωνίες δεν είχαν κοινωνικές τάξεις ούτε βέβαια καπιταλισμό, πολλώ δε μάλλον να του πούμε ότι ο καπιταλισμός είναι η παρούσα φάση στην ιστορία των κοινωνικών σχηματισμών.

Περιττό είναι να του υποδείξουμε και τον άγνωστο «Χ » που όπως είπε του χρωστάνε όλα τα κράτη του κόσμου, θυμίζοντάς του την προεκλογική ατάκα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον: «It’s economy stupid» («Είναι η οικονομία ηλίθιε»).

Εξάλλου , τι νόημα θα είχε το «διαλέγεσθαι» με έναν άνθρωπο που για μια ακόμα φορά ξεδιάντροπα πρότεινε οι δήμοι να  «απογαλακτισθούν» από την κρατική αγκάλη και να λειτουργούν με «αυτοχρηματοδότηση» , δηλαδή ως αυτόνομες μονάδες φορολογικού χαρατσώματος των δημοτών για κάθε υπηρεσία που προσφέρουν (βλέπε αύξηση 140 %  στα δημοτικά τέλη) ή προχωρώντας σε συνεργασίες ΣΔΙΤ με το ιδιωτικό κεφάλαιο (βλέπε αγροτικό νερό) ή ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία (βλέπε λιμάνι Κιάτου) και άλλα που θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε μέχρι τις κάλπες του Οκτώβρη.

Αλήθεια, πόση συνέπεια και αυτοσεβασμό μπορεί να εκπέμπει ένας «δημοκρατικός » δήμαρχος που από την μια πλευρά ομολογεί ότι η αυτοδιοίκηση έχει χάσει τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα και από την άλλη επί 17 συναπτά έτη υπηρετεί πιστά το πολιτικό μοντέλο που υποκριτικά καταγγέλλει  και μάλιστα με εμφανή σημάδια «πολιτικού γενιτσαρισμού» ;

Διχασμός προσωπικότητας; Όχι απόλυτα,  αφού η σύγχρονη ιστορία έχει να προσφέρει πολλά παραδείγματα τύπου Γεωργαλά. Και είναι απόλυτα κατανοητά όταν οι ανάγκες της ματαιοδοξίας υπερνικούν την συνέπεια στις ιδέες…

Βεβαίως ,ο προεκλογικός χρόνος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη είναι αρκετός να ξετυλίξουμε το κουβάρι των σχεδίων Σταματόπουλου και κυρίως να αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από την βιτρίνα των πολυδιαφημιζόμενων έργων του.

Google+ Linkedin