Μιχαλολιάκος : “αμύνεσθαι περί πάρτης”

Κυνικά και άκρως προκλητικά, ο «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο και τη Χρυσή Αυγή στην απολογία του. Την ίδια ώρα, έξω από το Εφετείο γινόταν μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς μέσα στην αίθουσα. Παρούσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα.

Χωρίς την ιδιότητα του βουλευτή και με τον αποχωρήσαντα ευρωβουλευτή του Γιάννη Λαγό να του έχει κλείσει τις «εξόδους διαφυγής», ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε μπροστά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ένα από τα τελευταία επεισόδια του δράματος.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Σ’ αυτό το δικαστήριο, γιατί στο παρελθόν έχει βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.

Οπως αναμενόταν, ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος αρνήθηκε τα πάντα. Αρνήθηκε τα πάντα για να σώσει τον εαυτό του. Συνεπής δηλαδή στο δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», το οποίο υιοθέτησαν στελέχη και πρώην βουλευτές που απολογήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ψυχρός, κυνικός, αμετανόητος και σε μέγιστο βαθμό προκλητικός για πολλοστή φορά επιχείρησε να αποκρούσει όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο και τη Χρυσή Αυγή. Από τα τάγματα εφόδου και τις εμπρηστικές ομιλίες του ναζιστικού περιεχομένου μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το… ελληνικό χρώμα που έδωσε στο ναζιστικό χαιρετισμό.

Ωστόσο, στον καταιγισμό των ερωτήσεων από την πλευρά της προέδρου του δικαστηρίου έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ «αναγκάστηκε» να καταρρίψει προηγούμενες απολογίες στελεχών του με στόχο, προφανώς, να γλιτώσει ο ίδιος από τις βαριές ευθύνες που τον βαραίνουν, καθώς κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αποχώρηση Μιχαλολιάκου από το δικαστήριο. Ο κόσμος του φωνάζει "δολοφόνοι". Οι ναζί κάνουν το λάθος να απαντήσουν, και πνίγονται από το «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί". Παύλος Φύσσας, Σαχζάτ Λουκμάν, δε ξεχνάμε.Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα.

Δημοσιεύτηκε από NoBorders στις Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Google+ Linkedin