Με 152 ψήφους πέρασαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας – «Οχι» από την Κατριβάνου,που αμέσως μετά επέλεξε την οδό της παραίτησης

Mε 153 «ναι» αλλά με την κυβερνητική πλειοψηφία να χάνει ουσιαστικά τη στήριξη από μια βουλευτή υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει τις ζωές όλων μας, καθώς εισάγει νέους άγριους φόρους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου είπε «όχι» στις βασικότερες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον δημοσιονομικό διορθωτή (κόφτης).Η  κ. Κατριβάνου αμέσως μετά επέλεξε την οδό της παραίτησης (διαβάστε την επιστολή παραίτησης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικό της μήνυμα ενδεχομένως να έστειλε  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, η οποία  ψήφισε «Ναι» με τη δεύτερη…καθώς κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου έλειπε από την αίθουσα της ολομέλειας.

Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής όλα τα κόμματα της Βουλής με 145 βουλευτές καθώς απουσίαζε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ και ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού. Αμφότεροι απέστειλαν στο προεδρείο επιστολικές ψήφους όπου σημείωναν την αντίθεσή τους με το πολυνομοσχέδιο αλλά η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε καθώς δεν συμμετείχαν σε επίσημες αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό.

Google+ Linkedin