Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, μνήμης και τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη

Με επιτυχία, όπως κάθε χρόνο ,πραγματοποιηθηκαν  την Κυριακή 9 Ιουνη 2019 οι πολύμορφες εκδηλώσεις, μνήμης και τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη για τα 56 χρόνια από τη δολοφονία του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κερασίτσα  στο Μνημείο Λαμπράκη, όπου έγινε ο χαιρετισμός από μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας  και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς, συλλόγους. Στη συνέχεια ακολούθησε  για 3η χρονιά ο αγώνας δρόμου Ειρήνης  Γρηγόρης Λαμπράκης, (Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη) με σημείο εκκίνησης το πάρκο των Αλύγιστων (Φυλακές) και ο τερματισμό στην  Πλατεία Πετρινού. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη μιας και πήραν μέρος  150 αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Στο σημείο τερματισμού και χώρο των εκδηλώσεων έγινε η θερμή υποδοχή των αθλητών και η απονομή των μεταλλίων. Χαιρετισμό στους αθλητές απεύθυνε ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρης Αναγνώστου.

Επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων και με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ Αρκαδίας λειτούργησε έκθεση με έργα ζωγραφικής από μαθητές σχολείων όλης της Αρκαδίας Η έκθεση των μαθητών είχε σαν θέμα την αλληλεγγύη στα παιδιά και στον λαό της Παλαιστίνης.

Συγκινητική ήταν η ενεργή παρουσία προσφύγων από τη Συρία οι οποίοι απήγγειλαν  ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και στην γλώσσα τους πέρα από την ελληνική γλώσσα.

Google+ Linkedin