Με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Χρίστος Μοδέστου διασκευάζει το «Τέσσερα τζιαι τέσσερα»

Με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Χρίστος Μοδέστου διασκευάζει το «Τέσσερα τζιαι τέσσερα»

Μια σύγχρονη διασκευή του Κυπριακού παραδοσιακού τραγουδιού «Τέσσερα τζιαι τέσσερα» , που συγκαταλέγεται στα τραγούδια «της τάβλας», δηλαδή στα τραγούδια που έλεγαν μετά το φαγοπότι και εξιστορεί την σύγχρονη ιστορία του νησιού, που ήταν πάντα στον ρυθμό του πολέμου.

Το κυπριακό αφηγηματικό τραγούδι “Τέσσερα τζιαι Τέσσερα” γίνεται αφορμή για τη συνεργασία δύο νέων δημιουργών. Ο Χρίστος Μοδέστου από την Κύπρο και ο Αποστόλης Αρμάγος από την Αθήνα “χτίζουν”, με απόλυτο σεβασμό στη δημοτική μουσική παράδοση, μια σύγχρονη διασκευή του τραγουδιού αυτού. Στόχος τους, να μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο το μήνυμα της αυτοθυσίας, που σοφά προβάλλει ο λαϊκός στίχος.

Η διασκευή, η ενορχήστρωση, ο προγραμματισμός και η μίξη έγιναν από τον Αποστόλη Αρμάγο. Η ηχογράφηση της φωνής έγινε στο AUX studio. Το artwork του εξωφύλλου έγινε από την Ελένη Άννινου.

Αφορμή για αυτή τη δημιουργία ήταν η συνεύρεση των δύο καλλιτεχνών στη σκηνή, οι οποίοι πολλές φορές ανέβηκαν και έπαιξαν μαζί το τραγούδι αυτό, με μεγάλη επιτυχία.

Χρίστος Μοδέστου

Ο Χρίστος Μοδέστου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του Audio Institute of America και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με τις: Ελένη Κυπριανού, Κλειώ Μυτιληναίου και Λένια Ζαφειροπούλου. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, ενώ έχει εμφανιστεί ως ερμηνευτής σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Google+ Linkedin