ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ :«Η ανάπτυξη έρχεται… βιβλία και στεγαστικό επίδομα φεύγουν!»

«Η ανάπτυξη έρχεται… βιβλία και στεγαστικό επίδομα φεύγουν!» σχολιάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, πως θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές, επειδή δεν έχει πληρωθεί από το υπουργείο, αλλά και τα δημοσιεύματα για περικοπή του ήδη πενιχρού στεγαστικού επιδόματος.`

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η ανάπτυξη έρχεται… βιβλία και στεγαστικό επίδομα φεύγουν!

Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) ανακοίνωσε χθες πως “θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018”, επειδή δεν τον έχει πληρώσει το υπουργείο.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του πετσοκόμματος της χρηματοδότησης στην παιδεία που έχουν κάνει παλιές και νέες κυβερνήσεις για να δίνουν ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές. Οι μπίζνες με μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους μας όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά μας δημιουργούν ακόμα περισσότερα! Όταν δεν τους συμφέρει δεν θα έχουμε βιβλία, σίτιση, ζεστό νερό στις εστίες, καθαριότητα κ.τ.λ.

Την ίδια ώρα μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης να περικοπεί το ήδη πενιχρό στεγαστικό επίδομα που δίνεται κάθε χρόνο στους φοιτητές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει με τη μόρφωσή μας για να μαζέψει λεφτά για τις επενδύσεις και τους εταίρους. Μας έχουν πάρει τα αυτιά για τη “δίκαιη” ανάπτυξη που έρχεται, για τη στήριξη στη νεολαία την ώρα που εν έτει 2017 μας κόβουν βιβλία και επιδόματα.

Να κόψουν το κεφάλι τους και να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα επιστημονικά συγγράμματα άμεσα και δωρεάν!

Ούτε που να το σκεφτούν να κόψουν το στεγαστικό επίδομα!

Σε κάθε σχολή να σημάνει συναγερμός! Διεκδικούμε δωρεάν συγγράμματα για όλους, τα συγγράμματα να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκδοτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα. Δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές».

Google+ Linkedin