Μετά το σάλο… και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια οι ανασφάλιστοι ασθενείς με νόμο

Μετά το σάλο… και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια οι ανασφάλιστοι ασθενείς με νόμο

Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Κάτι ανάλογο «ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Η δήλωση Ηλιόπουλου:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ αμφισβητεί την ισότητα στην περίθαλψη. Αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή.
Η σημερινή οδηγία για τη μη διακομιδή ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε ιδιωτικές ΜΕΘ, συνιστά έγκλημα και πρέπει να ανακληθεί άμεσα.
Η ΝΔ έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα των ανασφάλιστων στην υγειονομική κάλυψη που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα υγείας για τα κέρδη των λίγων.
Τη στιγμή που το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων ακυρώνονται, αρνείται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
Οι ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών”.

Google+ Linkedin