Μεγαλόπολη: Κόβουν δέντρα για να φυτεύσουν λαμπόγυαλα

Μεγαλόπολη: Κόβουν δέντρα για να φυτεύσουν λαμπόγυαλα

Δεν είναι μόνο οι καταστροφές στους ορεινούς όγκους με τον τεράστιο όγκο εκσκαφών-εκβραχισμών για να διανοιχτούν οι δρόμοι πρόσβασης στις βουνοκορφές που θα ισοπεδώσουν, τα χιλιάδες m3 σίδηρο και μπετόν για να στερεωθούν τεράστιες ανεμογεννήτριες, που φέρνει η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ.

Τις προηγούμενες μέρες σε χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που είχε λειτουργήσει παλαιότερα σαν χώρος απόθεσης προϊόντων εκσκαφών και είχε γίνει από την ΔΕΗ  αποκατάσταση με αναδάσωση με φύτευση χιλιάδων δέντρων (πεύκα-έλατα-κυπαρίσσια…) ήρθε η πράσινη ανάπτυξη!!!

Κόβονται-ξηλώνονται πετιούνται και θάβονται στα ορυχεία εκατοντάδες μεγάλα δέντρα για να φυτέψουν στη θέση τους εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια πάνελ φωτοβολταϊκών.

Κόβουν δέντρα καταστρέφουν ένα μεγάλο δάσος για να φυτέψουν λαμπόγυαλα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης». Πολιτική της Ε.Ε που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και στήριζαν οι δυνάμεις τους σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Μεγαλόπολης.

Ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και καταστροφή του περιβάλλοντος από την μία και τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας από την άλλη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «απολιγνιτοποίησης» και της «Δίκαιης» μετάβασης. Σε μια περιοχή που έσφυζε από ζωή, τεράστια αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα στα ορεινά, εκατομμύρια πάνελ-λαμπόγυαλα φωτοβολταϊκών στα πεδινά, εκατοντάδες τεράστιες μπαταρίες λιθίου για αποθήκευση ενέργειας, ΧΥΤΕΑ, χώρος ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων…

Η Μεγαλόπολη από περιοχή που έσφυζε από ζωή μετατρέπεται σε ένα χωριό, χαβούζα όλης της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Καλούμε:

Τους προέδρους των χωριών τα εργατικά σωματεία, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τα συντοπίτικα σωματεία, τους πολιτιστικούς αθλητικούς και άλλους φορείς να συντονίσουμε τον αγώνα για να σώσουμε την περιοχή μας.

Να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτά τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια.

Google+ Linkedin