Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο του Σοφικού

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο του Σοφικού

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή (04/09), εξαιτίας φωτιάς σε δασική έκταση με πεύκα που ξέσπασε στο Σοφικό ,στην περιοχή Άγιος Βλάσης.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ανέμων, όμως το πρωί με τη συμμετοχή των εναέριων μέσων περιορίστηκε αρκετά.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτιά εκτείνεται σε περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα, ενώ έχουν δοθεί κατ’ αρχήν οδηγίες για εκκένωση των οικισμών Ελβετικά και Κόρφος, όπως επίσης και για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική και μετά την ενίσχυση των δυνάμεων αυτή την ώρα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Επίσης με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μεικτό Κλιμάκιο, της Ασφάλειας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στο Σοφικό , για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μονίμως εκτός θέματος ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Τάσος Γκιολής, τόνισε στην ΕΡΤ Τρίπολης, τα εξής: «Είμαστε περισσότεροι εμείς απ’ τα χέρια που βάζουν τις φωτιές…».

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1301469657984110593

Google+ Linkedin