Ιστορική… «κούπα» για Τσιμίκα

Ιστορική… «κούπα» για Τσιμίκα

Η κατάκτηση του League Cup Αγγλίας από τη Λίβερπουλ θα μείνει αξέχαστη στον Κώστα Τσιμίκα, καθώς ο διεθνής αριστερός μπακ έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας που παίρνει τρόπαιο στην Αγγλία και ο δεύτερος που πανηγύρισε το συγκεκριμένο, μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη!

Για τον Κώστα Τσιμίκα, η βραδιά στο Λονδίνο ήταν ξεχωριστή. Ήταν ο πρώτος του τίτλος με τους «κόκκινους» στην δεύτερη του χρονιά στο σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, ενώ έγινε ο δεύτερος Έλληνας που παίρνει το League Cup μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο παλαίμαχος «κάπτεν» της Εθνικής ήταν ο πρώτος που είχε σηκώσει την «κούπα» στο Νησί, πριν από 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 27/02/2000, όταν με την φανέλα της Λέστερ πανηγύρισε την κατάκτηση του League Cup με το 2-1 επί της Τρανμίρ.

Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ έγινε συνολικά ο τρίτος Ελληνας που κατέκτησε τίτλο στην Αγγλία. Εκτός του Θοδωρή Ζαγοράκη και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση τροπαίου στο Νησί, αυτό του Κυπέλλου. Ως παίκτης της Άρσεναλ ο «Sokratis» είχε περάσει αλλαγή στον τελικό της 1ης Αυγούστου 2020, όταν οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει με 2-1 της Τσέλσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Linkedin