Ισπανός αστυνομικός πατάει στον λαιμό 14χρονο γιατί δεν φόραγε μάσκα

Ισπανός αστυνομικός πατάει στον λαιμό 14χρονο γιατί δεν φόραγε μάσκα

Περιστατικό αστυνομικής βίας παρόμοιο με αυτό που οδήγησε στον θάνατο τον αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, καταγράφηκε στην Ισπανία.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει έναν αστυνομικό , στην πόλη Miranda de Ebro στην βόρεια Ισπανία, να έχει ακινητοποιήσει με το γόνατό του στο λαιμό έναν 14χρονο επειδή ο έφηβος δεν φορούσε σωστά την προστατευτική μάσκα.

Στο βίντεο φαίνεται το αγόρι που φωνάζει από τον πόνο. Ένας περαστικός ακούγεται να λέει «μην τον πιέζεις τόσο δυνατά», ενώ άλλος βρίζει τον αστυνομικό αποκαλώντας τον μπάσταρδο και βασανιστή.

Η Αστυνομία συνέλαβε και τη μητέρα του νεαρού που ζητά να μάθει γιατί ασκείται τόση βία στο παιδί της αναφέρει η Daily Mail.

Το περιστατικό αυτό έρχεται έξι μόλις μέρες από ένα παρόμοιο που έγινε στη Μαδρίτη όπου αστυνομικό χτυπάει πάνω στο περιπολικό το κεφάλι μιας γυναίκας γιατί δεν φορά μάσκα.

Ο δήμος του Miranda de Ebro ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αστυνομικός αναγκάστηκε να ρίξει στο έδαφος τον 14χρονο μετά από επίθεση του τελευταίου.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter:

Google+ Linkedin