«Ημέρα Μνήμης, Ευθύνης και Σεβασμού» : Κυριακή 2 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου

«Ημέρα Μνήμης, Ευθύνης και Σεβασμού» : Κυριακή 2 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου

Κυριακή 2 Απριλίου 2023 – Εργατικό Κέντρο Κιάτου
Ημέρα Μνήμης, Ευθύνης και Σεβασμού
Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, 33 Ημέρες μετά την τραγωδία στα ΤΕΜΠΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα θεάτρου (27 Μαρτίου 2023), η Σικυώνια Σκηνή, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας και με την αρωγή του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο:  «Ημέρα Μνήμης, Ευθύνης και Σεβασμού» και με θέμα: «Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, 33 Ημέρες μετά την τραγωδία στα ΤΕΜΠΗ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 8:15 μμ (προσέλευση 8:00μμ) στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιάτου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Σικυώνια Σκηνή θα παρουσιάσει απόσπασμα από την τραγωδία ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη, ενώ το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023 θα αναγνωσθεί από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη Νίκο Γιαννίκα.  

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και παρεμβάσεις από τους: Τζένη Αρσένη, σκηνοθέτη Όπερας, θεατρολόγο, δρ. Αισθητικής Φιλοσοφίας, Θέμη Σουλαντίκα, ιατρό, μουσικό, Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, επιχειρηματία, σκηνοθέτη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό δρώμενο στο οποίο συμμετέχουν οι:  Θέμης Σουλαντίκας, Βασιλική Μιχαλούση, Βασίλης Καρατζάς.

Συντονίζει ο ποιητής Ελευθέριος Αχμέτης. 

Το απόσπασμα από την τραγωδία ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη, ερμηνεύουν οι: Λίζα Αναγνωστοπούλου, Μαρινέλα Σολομού, Κωνσταντίνα Μηλιώτη, Δήμητρα Κομποθανάση, Γιώτα Φίλη, Αλεξάνδρα Δριτσοπούλου, Αφροδίτη Καλλίρη, Σοφία Μαύρου, Μάρθα Γιανκοπούλου, Θανάσης Καλογεράκης, Κώστας Σπούλος, Δημήτρης Αθανασίου, Γιώργος Πανούσης.  Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής. Ενδυματολογία: Σωτηρία Ζήση. 

Το απόσπασμα από τις ΤΡΩΑΔΕΣ θα μας «μιλήσει» για το πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της απώλειας των παιδιών από εγκληματικές πράξεις.  Η οργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει επίσης σκοπό να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα της υποβάθμισης των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο του θεάτρου. Επιπλέον, να αναδείξει τη μεγάλη αξία του θεάτρου και τη σημαντική προσφορά του στην κοινωνία μας, τη σημασία της καλλιέργειας του ανθρώπου μέσω της Τέχνης, καθώς και να διαδώσει το μήνυμα του Σεβασμού στη ζωή μας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της καλλιτέχνιδας Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, 26 ετών, σοπράνο, και όλων των ανθρώπων που χάθηκαν στην τραγωδία στα ΤΕΜΠΗ. 

Παραγωγή:  Σικυώνα ΣκηνήΜεταμόρφωση,  1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σικυωνίας

Οργάνωση παραγωγής:  Μεταμόρφωση, Γιώργος Καρβουντζής 

Ώρα έναρξης: 8:15 μμ 

Προσέλευση κοινού: 8:00 μμ

Διάρκεια εκδήλωσης: 90’ –  Είσοδος Ελεύθερη 

Google+ Linkedin