Ηλίας Σιώρας: « Λύση θα δώσει μόνο η πραγματική επίταξη ιδιωτικών κλινικών»

Ηλίας Σιώρας: « Λύση θα δώσει μόνο η πραγματική επίταξη ιδιωτικών κλινικών»

«Ποτέ τα πράγματα στον “Ευαγγελισμό” από την αρχή της πανδημίας δεν ήταν τόσο δύσκολα», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4» και την εκπομπή του Μιχάλη Λεάνη «Πλοίο τράκαρε με τρένο» ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.

Σημείωσε ότι και οι 45 κλίνες ΜΕΘ covid είναι γεμάτες και ότι τα 12 non covid κρεβάτια σε ΜΕΘ καταργούνται. «Ενώ πανηγύριζαν ότι θα έχουμε 12 νέες κλίνες στον “Ευαγγελισμό”, αυτομάτως αποκλείονται από το νοσοκομείο οι πολυτραυματίες, οι χειρουργικοί άρρωστοι» και δεν υπάρχει πλέον non covid ΜΕΘ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Για τις απλές κλίνες, ο Ηλ. Σιώρας μίλησε για ρεκόρ, αυτό των 60 εισαγωγών σε απλά κρεβάτια, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε διασωληνωμένος ασθενής σε κοινό θάλαμο, αλλά και ράντζα με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό για πρώτη φορά. «Είμαστε σε οριακή κατάσταση», είπε αναφέροντας πως από τα 170 κρεβάτια, περίπου τα 150 είναι γεμάτα.

«Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι θα γίνει», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «το μόνο που θα δώσει λύση» με το τρίτο κύμα αλλά και με την πληρότητα στα νοσοκομεία της Αττικής «είναι η πραγματική επίταξη» των ιδιωτικών κλινικών και όχι «η επινοικίαση κλίνης με 1.600 ευρώ τη βραδιά» που έγινε στη Θεσσαλονίκη και «ούτε καν λειτούργησε». Παράλληλα στάθηκε στα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνουν προσλήψεις για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ.

Ανέφερε ακόμα ότι εστίες διασποράς δεν είναι οι πορείες, αλλά οι γεμάτες σχολικές αίθουσες, οι χώροι εργασίας, τα ΜΜΜ, αλλά και τα νοσοκομεία που «λόγω κακής χωροταξίας και επειδή έρχονται όλοι οι ασθενείς, θετικοί και αρνητικοί. Έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία».

Τέλος, στάθηκε στην ανάγκη αναπλήρωσης των υγειονομικών και του προσωπικού των νοσοκομείων που μπαίνουν σε καραντίνα.

Google+ Linkedin