Επανεκλογή Κουτσούμπα στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ – Η νέα Κεντρική Επιτροπή

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο 20ό Συνέδριο του  ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Η Κεντρική Επιτροπή, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κ. Κουτσούμπας στην εναρκτήρια ομιλία του την Πέμπτη παρουσίασε την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «αποπροσανατόλισε, χειραγώγησε και ακινητοποίησε τον λαό».

Επισήμανε επίσης, τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ για να συγκεντρωθούν κομμουνιστικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο, να αναπτυχθεί κοινή δράση, ξεχωρίζοντας την περιοδική έκδοση «Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση», την συγκρότηση της «Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας», τις Περιφερειακές Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, και τις Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ.

Σε 102 ανέρχεται ο αριθμός των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που απέστειλαν χαιρετιστήριο στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν χθες η εισήγηση και το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η Εισήγηση της ΚΕΟΕ, καθώς και η Πολιτική Απόφαση στο 20ο Συνέδριο του Κόμματος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο «μπαίνει» φέτος στα 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του, έκλεισαν έτσι μία μέρα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Κατά τη διάρκειά του εκφώνησαν ομιλίες 70 σύνεδροι, ενώ υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις – προτάσεις, γραπτές και προφορικές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης «αναδείχθηκε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στην προσπάθεια ολόπλευρης ιδεολογικής – πολιτικής – οργανωτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Μεταφέρθηκε η σημαντική πείρα από τη δράση του Κόμματος, τα προηγούμενα χρόνια, όπου η στρατηγική του ΚΚΕ αναμετρήθηκε με επιτυχία σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές».

Google+ Linkedin