Δήμαρχος Πόρου: Τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ!

Δήμαρχος Πόρου: Τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ!

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, για τον τρόπο που ο ΕΟΔΥ διαχειρίστηκε τα κρούσματα στο νησί, αλλά και γενικότερα, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα στον Πόρο είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Όπως σημειώνει, ο ΕΟΔΥ όταν καταγράφει ένα κρούσμα, παραλείπει όλα τα πρόσωπα του οικογενειακού κύκλου που εντοπίζονται επίσης θετικά, με αποτέλεσμα οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται να είναι παραπλανητικοί ενώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Οργανισμός ενημέρωσε πολίτες ότι είναι αρνητικοί στο τεστ με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν κανονικά και λίγες μέρες αργότερα τους ενημέρωσε ότι ήταν θετικοί, όταν είχαν ήδη διασπείρει τον ιό. Σύμφωνα με τις σοβαρές καταγγελίες του Δημάρχου Πόρου ο ΕΟΔΥ πήγε στο νησί με πολύ μικρό αριθμό τεστ, λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού!

“Γνωρίζω περίπου 50 κρούσματα και η μεθοδολογία του ΕΟΔΥ είναι ότι όταν βρίσκει ένα κρούσμα και αυτός ο άνθρωπος είναι με άλλους 5 στο σπίτι του υπάρχουν και οι άλλοι 4 που είναι θετικοί και δεν μετριούνται στην καταγραφή. Επομένως τα νούμερα που ακούμε -και δεν μιλάω μόνο για τον Πόρο- είναι πολλαπλάσια” κατήγγειλε.

Προχώρησε μάλιστα σε μια ακόμη πιο σοβαρή καταγγελία, ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που ο ΕΟΔΥ τους διαβεβαίωσε ότι είναι αρνητικοί και τους επέτρεψε να βγουν από το σπίτι και σε λίγες μέρες τους ξανακάλεσε ότι είναι θετικοί με αποτέλεσμα να έχουν ήδη διασπείρει τον ιό. Μάλιστα όπως ανέφερε οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα και ζήτησαν συγγνώμη από τους συμπολίτες τους.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε: “Υπάρχουν περιστατικά που ο ΕΟΔΥ τους είπε αν δεν έχουν τηλεφώνημα μέχρι την Πέμπτη να βγουν έξω και Σάββατο- Κυριακή έλαβαν τηλεφώνημα ότι είναι θετικοί και βγήκαν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσαν συγγνώμη από τους συμπολίτες τους επειδή κυκλοφορούσαν δυο μέρες ως θετικοί λόγω της λάθος πληροφορίας του ΕΟΔΥ. Είμαστε 3000 μόνιμοι κάτοικοι. Αν η ταχύτητα του ΕΟΔΥ είναι να βγάλει τα αποτελέσματα μετά από 7 μέρες αφού πρώτα έχει παραπλανήσει αυτόν που έκανε το τεστ ότι είναι αρνητικός”.

Παράλληλα, ανέφερε: “Ο ΕΟΔΥ ήρθε ξανά στον Πόρο αλλά έχει λέει πολύ περιορισμένα τεστ λόγω μικρού προϋπολογισμού, μόνο 5 ανά κρούσμα. Έγιναν 230 τεστ, από τα 50 κρούσματα τα 25 βρέθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια και έγιναν τα τεστ λόγω της πολύ μεγάλης ανησυχίας της δικής μας από γιατρούς εδώ ενώ ο ΕΟΔΥ δεν είχε έρθει με την πρόθεση να κάνει τόσα πολλά. Μας επέπληξε που κάναμε τόσο μεγάλη δειγματοληψία. Κάτι δεν μου πάει καθόλου καλά εδώ. Αυτή είναι η μεθοδολογία του ΕΟΔΥ, εγώ τώρα την ανακάλυψα “, είπε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε ότι με μεγάλη επιμονή του ίδιου και των τοπικών γιατρών έγιναν 230 τεστ ενώ οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ είχαν εντολή για πολύ λιγότερα και “με κάποιο τρόπο μας επέπληξαν” ανέφερε ο Δήμαρχος.

Πρόκειται για μια καταγγελία που φέρεται να επιβεβαιώνει διάφορες προβληματισμούς που έχουν ακουστεί από ειδικούς για πλασματική εικόνα της διασποράς της νόσου, καθώς τα επίσημα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται σε μια σειρά από δείκτες. Oι καταγγελίες, παραμένουν χωρίς απάντηση από τον ΕΟΔΥ.

Google+ Linkedin