Δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων ζητά το Επιμελητήριο Κορινθίας λόγω κορονοϊού

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού COVID – 19 στη χώρα μας, προτείνει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Συγκεκριμένα ζητούμε:

  1. Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νοµικών προσώπων έως 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ταυτόχρονα παράταση νόμου προστασίας πρώτης κατοικίας έως το τέλος του έτους.
  2. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας.
  3. Πάγωμα υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες και αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2020 για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για επιχειρήσεις των εξής κατηγοριών:
  • Εμπορικές Επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις Εστίασης
  • Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών
  1. Παράταση απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ για ένα τρίμηνο.
  2. Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 29 Φεβρουαρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020, έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
  3. Μείωση του ΕΝΦΙΑ για νομικά πρόσωπα.
  4. Πάγωμα καταβολής ενοικίου των επιχειρήσεων

Τέλος, θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να ενισχυθούν με πρόσθετα κονδύλια από τον προϋπολογισμό, προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, διότι δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους, δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όλης της χώρας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Google+ Linkedin