Για γέλια και για κλάματα

Για γέλια και για κλάματα

Πώς κατάφερε η κυβέρνηση να δεχτεί τέτοια κριτική και από τόσες πλευρές για ένα μέτρο που στην ουσία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση;

Η έκφραση “για γέλια ή για κλάματα” ταιριάζει μάλλον γάντι στην υπόθεση ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα self test.

Δεν είναι μόνο τα μπρος πίσω με το κατά πόσο θα δηλώνονται τα θετικά σε ειδική πλατφόρμα.

Δεν είναι μόνο ο αιφνιδιασμός των φαρμακείων που συζητούσαν με την κυβέρνηση τη διεξαγωγή rapid test και αίφνης ανακάλυψαν ότι απλά θα τα διακινούν και θα λαμβάνουν συμβολική αμοιβή μόνο όταν βοηθήσουν τον πελάτη να χρησιμοποιήσει το σκεύασμα.

Από τα σύννεφα φαίνεται πως έπεσαν και οι υπεύθυνες φαρμακαποθήκες. Η Ομοσπονδία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας έσπευσε το Σάββατο να εκφράσει τη δυσφορία της με επιστολή στον Βασίλη Κικίλια.

Η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί 25 συνεταιρισμούς φαρμακοποιών και καλύπτει το 45% της διακίνησης φαρμάκων εκτός νοσοκομείων μεταφέρει τον “αιφνιδιασμό και την έκπληξη” για όσα πληροφορήθηκαν δια του τύπου και των κυβερνητικών ανακοινώσεων. Εμμέσως πλην σαφώς δε δίνει την εικόνα ότι το όλο εγχείρημα είναι στον αέρα: “Δεδομένου όμως ότι καμία στιγμή δεν ενημερωθήκαμε για την πανελλαδική διάθεση των τεστ και δεν κληθήκαμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε εναλλακτικές πηγές και έχετε βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και έχετε ολοκληρώσει την προετοιμασία και την επιτυχία και το λειτουργικό πλάνο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος”.

Από το κλείσιμο της επιστολής, φαίνεται πως έχουν και χιούμορ: “Επειδή αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της προσπάθειας αυτής για τον έλεγχο της Πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία”!

Είναι απόριας άξιον, θα συμπληρώναμε πώς κατάφερε η κυβέρνηση να δεχτεί τέτοια κριτική και από τόσες πλευρές για ένα μέτρο που στην ουσία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Google+ Linkedin