Βαλβέρδε: «Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι υπερβολικοί με όλους, αλλά και γενναιόδωροι»

Βαλβέρδε: «Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι υπερβολικοί με όλους, αλλά και γενναιόδωροι»

Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του ETB, “El Día de Mañana” παραχώρησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την Ελλάδα, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, την Μπαρτσελόνα, τη σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους πάγκους.

Για την Αθλέτικ Μπιλμπάο:

«Είναι εκεί που ήμουν πιο ευτυχισμένος από κάθε άποψη αν και υπήρξαν στιγμές που δεν ήταν οι καλύτερες. Στο επίπεδο της αίσθησης της ομάδας, του να ανήκεις σε ένα μέρος, είναι δύσκολο να βρεις κάτι παρόμοιο. Όλα είναι υπέρ σου, όλα είναι για σένα και ταυτίζεσαι με τα πάντα».

Για τους χαμένους τελικούς:

«Πού δεν υπάρχει θόρυβος όταν χάνεις; Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Μου φαίνεται ότι όλα είναι εντάξει στην Αθλέτικ. Δύο τελικοί έχουν χαθεί, αλλά για να τους χάσεις έπρεπε να φτάσεις σε αυτούς».

Για την προπονητική εμπειρία του στην Ελλάδα:

«Φοβηθήκαμε μια μέρα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ένα βίαιο πλήθος. Είναι πολύ υπερβολικοί με όλους και υπάρχουν παιχνίδια που είναι πραγματικά σκληρά, αλλά και σε άλλα είναι πολύ γενναιόδωροι».

Για το ποδόσφαιρο στα χρόνια του:

«Θεέ μου, πόσο άσχημα παίξαμε! Στις μέρες μας το κάνουν πολύ καλύτερα. Τώρα λέγεται για το αιώνιο μίσος του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά βλέπεις τους παλιούς με μια δερμάτινη μπάλα και λες, αυτό είναι πραγματικό ποδόσφαιρο. Περισσότερα λέγονται γιατί τώρα είναι βιομηχανία και επιχείρηση».

Για την Μπαρτσελόνα:

«Δεν δίστασα όταν με κάλεσαν. Το είδα ως επιλογή και μια εμπειρία που έπρεπε να δοκιμάσω. Η αναχώρησή μου; Συνέβη και αυτό».

Για την διαμάχη με τον Λιονέλ Μέσι:

«Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν, είναι μέρος του μυστηρίου. Είναι καλό που είναι έτσι, είναι καλύτερα οι άνθρωποι να μην ξέρουν, είναι καλύτερα να μην γνωρίζουν την αλήθεια».

Για το αν θα επιστρέψει στην προπονητική:

«Ναι, είναι δυνατόν, υποθέτω ότι ναι. Θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό, διεγερτικό, παρακινητικό . Αφού έφυγα από την Μπαρτσελόν χρειάστηκα λίγο ελεύθερο χρόνο, ήθελα να βρω την ευκαιρία να ταξιδέψω, αν και με την πανδημία αυτό δεν γινόταν. Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω».

Google+ Linkedin