Από το παλιό ΠΑΣΟΚ …και η νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του τη Λούκα Κατσέλη και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Γεωργίου Ζανιά και Αλέξανδρου Τουρκολιά. Παραίτηση υπέβαλε και Στέφανος Βαβαλίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τη Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού προέδρου του και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των νέων μελών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Η νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θήτευσε ως υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

Google+ Linkedin