Αντιδημοκρατική απαγόρευση του Φεστιβάλ Δρόμου από τον Δήμο Καλαμάτας

Αντιδημοκρατική απαγόρευση του Φεστιβάλ Δρόμου από τον Δήμο Καλαμάτας

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις κατά της απόφασης Νίκα να ματαιώσει το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας από την πρώτη μέρα του, λόγω υπέρβασης ωραρίου, το θέμα φαίνεται να παίρνει  διαστάσεις με τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις να καταφέρονται ενάντια στην απόφαση αυτή.

Μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας,την δημοτική παράταξη Μάκαρη, τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, , ανακοίνωση εξέδωσε και η μείζων αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου “Πελοπόννησος Πρώτα”. Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αντιδημοκρατική η απαγόρευση του Φεστιβάλ Δρόμου από τον Δήμο Καλαμάτας

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας να διακόψει και να ακυρώσει το Φεστιβάλ Δρόμου που είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, με την δικαιολογία της παράβασης του ωραρίου κοινής ησυχίας. Όταν μάλιστα, όλοι γνωρίζουμε ότι πρώτος ο ίδιος ο Δήμος παραβαίνει το συγκεκριμένο ωράριο με τις κατά καιρούς ιδιαίτερα θορυβώδεις εκδηλώσεις του («λευκές», «κόκκινες», «γαλάζιες» νύχτες, καρναβάλια κ.λπ.).
Το να απαγορεύει δράσεις που δεν αρέσουν στη Δημοτική Αρχή είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό. Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με μεγάλη απήχηση στον κόσμο, όπως το φετινό Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας για τους πυρόπληκτους της Αττικής, που διοργάνωσαν η ΚΑΝΕ (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, φορείς και συλλόγους.

Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»

Google+ Linkedin