Ανοικτές οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα – Σε ρόλο “Πόντιου Πιλάτου” η Ιερά Σύνοδος !

“Κάντε ό,τι θέλετε.Η Εκκλησία «νίπτει τας χείρας της» για ό,τι ήθελε συμβεί”. Αυτό θα μπορούσε να είναι το απόσταγμα των όσων είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=XJw5J8unCB8[/embedyt]

…………………………………..Σιγά μην αφήνανε το παγκάρι…άσεφτο !

Σχολιάζοντας την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,ο Ιερόθεος επισήμανε ότι «Δεν θα υπάρξει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες. Αλλά και αν γίνει, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν» και συμπλήρωσε πως «εάν φανεί ότι δημιουργείται πρόβλημα, εδώ είμαστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις εκ νέου. Πηγαίνοντας στο φαρμακείο, ο κόσμος θα περνάει να ανάβει και ένα κεράκι από την εκκλησία».

……………………………………………………Αιχμές προς την κυβέρνηση…

Παράλληλα,ο Ιερόθεος άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση λέγοντας : «κοινοποιήσαμε την εγκύκλιο από την Δευτέρα στην υπουργό Παιδείας, στον υπουργό Υγείας και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Θα μπορούσαν εσωτερικά να επικοινωνήσουν με την Ιερά Σύνοδο και να εκφράσουν τις όποιες απόψεις τους για το θέμα».σημείωσε ότι η εγκύκλιος δεν αποτελεί «παρότρυνση στο λαό να έρθει στις εκκλησίες», προσθέτοντας πως «εμάς ενδιαφέρει πάρα πολύ η δημόσια υγεία».

…………………………………………………..Σοβαρότης…μηδέν !

Στον απόηχο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου,ο εκπρόσωπος της ελλαδικής εκκλησίας με παρέμβασή του στην τηλεόραση του Αlpha τόνισε με «δημιουργική ασάφεια» ότι η περί ης ο λόγος εγκύκλιος αφορά τους ιερωμένους που θα λειτουργήσουν τους ναούς  και όχι το χριστεπώνυμο πλήθος,για την συμπεριφορά του οποίου είναι υπεύθυνη η επίσημη πολιτεία !

 

Google+ Linkedin