Αλφόνσο Ντέϊβις: Ο σταρ της Μπάγερν που γεννήθηκε σε καταυλισμό προσφύγων στην Γκάνα

Αλφόνσο Ντέϊβις: Ο σταρ της Μπάγερν που γεννήθηκε σε καταυλισμό προσφύγων στην Γκάνα

Λίγες ανθρώπινες ιστορίες μπορούν να συγκριθούν με την πορεία ζωής του Alphonso Davies, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 19 χρόνια  σε καταυλισμό προσφύγων στην Γκάνα ,από Λιβεριανούς γονείς.Πολιτογραφήθηκε Καναδός,αναδείχθηκε σε σούπερ ταλέντο του Major League Soccer που συγκεντρώνει τις κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου σε ΗΠΑ,μετακόμισε στη Μπάγερν Μονάχου αντί του ποσού ρεκόρ των 13,5 εκ. δολαρίων (σ.σ. με τα μπόνους μπορεί να ανέλθει στα 21,5 εκ. δολάρια) και ήδη θεωρείται ένας από τους πολλά υποσχόμενους μπακ-χαφ στον πλανήτη. 

Για τον Davies η επαναφορά των αναμνήσεων είναι κάτι ανθρώπινο. “ Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβερίας οδήγησε σε περισσότερες από 250.000 απώλειες μεταξύ του 1986 και του 2003”, λέει.. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφυγαν από εκεί, συμπεριλαμβανομένων των γονέων του Davies, του Debeah και της Victoria.Ο Αλφόνσο γεννήθηκε όταν έφυγαν. Η μητέρα του κλαίει όταν βλέπει τον γιο της να παίζει, επειδή σκέφτεται τι έχουν περάσει και πέτυχαν για τον γιο τους. Ακόμη καλεί τον Alphonso “το πρόσφυγμά του”.

« Δίναμε αγώνα καθημερινά για να εξασφαλίσουμε ότι ο μικρός θα έχει τροφή για να μπορέσει να επιβιώσει» δήλωσε ο πατέρας του νεαρού σούπερσταρ της Μπάγερν.

Ο «Φόνζι» όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του στη πρωταθλήτρια Γερμανίας  έκανε… παπάδες πριν από λίγες μέρες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι και δικαίως αναδείχθηκε πρόσωπο των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League.

Οι Βαυαροί έχοντας αφουγκραστεί τον… χαμό που γίνεται πλέον γύρω από τ’ όνομά του, προλαβαίνουν πιθανές εξελίξεις και έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν με τον Αλφόνσο Ντέιβις για νέο συμβόλαιο.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Χέρμπερτ Χάινερ, μιλώντας στη Bild ανέφερε ότι: «Η Μπάγερν είναι γνωστό ότι πάντοτε επιβραβεύει αυτούς που δουλεύουν και αποδίδουν. Και ο Αλφόνσο αυτή τη στιγμή αποδίδει περίφημα. Θα γίνει ένας από τους κορυφαίου επιπέδου φουλ μπακ…».[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oJDoDUZ2-hU[/embedyt]

Google+ Linkedin