Έντονη και πολυσχιδής η δραστηριότητα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για να επιλυθούν τοπικά και γενικότερα προβλήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 1 & 2-02-2020 στο Γύθειο.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: οι Βουλευτές Ν. Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και Νεοκλής Κρητικός (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Σπάρτης Χρήστος Κανακάκος, ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Σπάρτης και πρώην Δήμαρχος Θεραπνών Ιωάννης Ράλλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε.Λ. Σωτήριος Ροϊνός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Ευθυμία Περδικόγιαννη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Νικόλαος Θεοδοσάκης.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης η Ομοσπονδία δια του Προέδρου της Γεώργιου Βαγενά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της και απένειμε έπαινο στον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου «Η Ομόνοια» για την συνεισφορά του στον εμπορικό συνδικαλισμό, στην ευημερία και την πρόοδο του τόπου. Έπειτα συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Λακωνίας και αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα ψήφισμα από κοινού με όλους τους φορείς, το οποίο θα αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα σχετικά με το ελαιόλαδο και τους τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης που έχουν επέλθει οι παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου, λόγω της χαμηλής τιμής του.

Μείζον θέμα είναι η ολοκλήρωση του έργου Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, που αποτελεί έναν κομβικό οδικό άξονα του Νομού Λακωνίας. Το έργο αυτό συνιστά έργο πνοής για τη Λακωνία, δεδομένου ότι θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και την διακίνηση των προϊόντων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου Ιωάννης Αναϊπάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν ώστε να δοθεί προστιθέμενη αξία στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς και να υπάρξει τουριστική αξιοποίησή της στο έπακρον. Ζήτησε από τους φορείς την δημιουργία χώρων στάσης και στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Γυθείου και τόνισε την ανάγκη τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων και διαγράμμισης ασφαλών διαβάσεων πεζών. Τέλος, μίλησε για το πάγιο αίτημα του συλλόγου του να βρεθεί χώρος στέγασής του, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του και να καταστεί δυνατή η εκτέλεση του έργου του καθώς και να φυλαχτεί το ιστορικό αρχείο του.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος αναφέρθηκε κι εκείνος στο πρόβλημα που υπάρχει με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων καθώς και στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης έργων υποδομών, όπως είναι ο Εθνικός Δρόμος Σπάρτης – Γυθείου και η παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη. Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Ευθυμία Περδικόγιαννη μίλησε για την έλλειψη υποδομών, την ανεπαρκή τουριστική προβολή καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης τοπικής ταυτότητας – branding, με σκοπό την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς ενημέρωσε για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ζήτησε την άποψη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να προασπιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού μας συστήματος, για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς καθώς και τις ενέργειες – αντιδράσεις  της Ομοσπονδίας όσον αφορά την απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου σε κάποιες περιοχές της χώρας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου καθώς και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την φιλοξενία και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Εκ της Ομοσπονδίας

Google+ Linkedin