Ώρα Euro: Σέντρα με το Τουρκία-Ιταλία

Ώρα Euro: Σέντρα με το Τουρκία-Ιταλία

Απόψε, στις 22:00, ολα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Ρώμη για τον αγώνα της πρεμιέρας του Euro 2020 , ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία.

Οι Ρομπέρτο Μαντσίνι και Σενόλ Γκιουνές ανακοίνωσαν τις ενδεκάδες με τις οποίες θα παρατάξουν τις Ιταλία και Τουρκία στην πρεμιέρα του Euro 2020.

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Σεγιουντζιού, Ντεμιράλ, Μεράς, Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Γιαζιτζί, Μπ. Γιλμάζ, Καραμάν
Ιταλία: Ντοναρούμα, Φλορέντζι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι, Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

Το κορυφαίο τουρνουά του Euro 2020 με μία μικρή… καθυστέρηση ενός έτους ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού θα φιλοξενηθεί για ένα μήνα σε  12 πόλεις της Ευρώπης. Το «παρών» θα δώσουν 24 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους.

Οι 24 ομάδες είναι χωρισμένες σε 6 ομίλους και θα διεκδικήσουν τα 16 εισιτήρια για την επόμενη νοκ άουτ φάση. Θα προκριθούν οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι 4 καλύτερες τρίτες από τις 6.

Η φάση των ομίλων θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 23 του μηνός και ο κάθε όμιλος θα φιλοξενείται σε δύο πόλεις.
Έπειτα από κενό δύο ημερών, θα αρχίσει η φάση των 16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου, ενώ στην συνέχεια θα υπάρχει ένα ακόμα κενό δύο ημερών, πριν ξεκινήσουν τα προημιτελικά.
Στις 6 Ιουλίου του 2021 θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός και την επόμενη μέρα θα λάβει χώρα ο δεύτερος ημιτελικός, όπου θα προκύψει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Euro 2020.
Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου και μαζί με τα ματς των ημιτελικών θα φιλοξενηθούν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Η σέντρα σ’ αυτά τα ματς έχει οριστεί για τις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Google+ Linkedin