Όταν σε άλλους Δήμους περί άλλων τυρβάζουν…ο Δήμος Πατρέων ζητά κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις εργαζομένων

Όταν  σε  άλλους Δήμους περί άλλων τυρβάζουν…

Μείζον θέμα, που αποτελεί απόδειξη των προθέσεων και σκέψεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης το θέμα της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης προς τους δήμους. 

Θυμίζουμε ότι το θέμα έχει προκύψει μετά από τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ότι συμφωνεί «στη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους», ως απάντηση διαδικτυακής πρότασης που κατέθεσε ο γνωστός φιλελεύθερος Στέφανος  Μάνος.

Ο Κώστας  Πελετίδης τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους, με σκοπό την «εξοικονόμηση 2,6 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία προφανώς θα μπορέσει να τα διοχετεύσει στο μεγάλο κεφάλαιο» και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι καινούργια και πως κρύβεται πίσω από την περιβόητη «οικονομική αυτοτέλεια των δήμων» που προπαγανδίζουν από κοινού παλιοί και νέοι συγκυβερνήτες.

Εάν συμβεί αυτό, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα έχουμε «κατάργηση παροχής υπηρεσιών από τους δήμους, απολύσεις, μεγαλύτερο κόστος υπηρεσιών για το λαό, άρα μεγαλύτερος αποκλεισμός εργαζομένων από τέτοιες υπηρεσίες».

Δείτε ΕΔΩ τα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονταν στην εισήγηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Πάτρας

Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος έθεσε θέμα με τις ελλείψεις σε προσωπικό στο δήμο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία ο Νίκος Βούτσης καλεί τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να υποβάλουν εκ νέου τα αιτήματά τους για προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίες για το 2015 θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014, στο πλαίσιο της «περιστολής των κρατικών δαπανών».

«Ο Δήμος μας, τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, έχει ανάγκη 551 εργαζομένων για να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του με μόνιμο προσωπικό. Παρόμοιο αίτημα έχει ψηφιστεί ομόφωνα και από το Δήμο. Πρέπει να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να προσληφθούν οι 34 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ. Είναι απαραίτητη η στελέχωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών των Δήμων με πλήρες προσωπικό σε μόνιμες θέσεις εργασίας, πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Google+ Linkedin