Όλη η Πορτογαλία στο πλευρό του Μούσα Μαρεγκά μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε

Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός, αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Πορτογαλίας, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αλλά και την απόλυτη στήριξη κι αλληλλεγγύη τους προς τον Γαλλο-μαλέζο επιθετικό της Πόρτο, Μούσα Μαρεγκά, ο οποίος εγκατέλειψε το βράδυ της Κυριακής (16/2) τον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό του αγώνα με τη Γκιμαράες, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς της γηπεδούχου Βιτόρια.

Ο Μαρεγκά της Πόρτο σκόραρε, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (2-1), όμως λίγο αργότερα δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Γκιμαράες στο Estádio D. Afonso Henriques. Ο επιθετικός από το Μάλι εξοργισμένος άρχισε να δείχνει προς τα κάτω με τον αντίχειρά του, όμως δεν έμεινε εκεί. Ο Μαρεγκά αποχώρησε από το γήπεδο και παρά τις προσπάθειες πολλών παικτών αντικαταστάθηκε από τον Κονσεϊσάο. Τόσο οι συμπαίκτες του όσο και ο κόουτς των «Δράκων» αποθέωσαν τον παίκτη για την ενέργειά του.

«Ο Μούσα Μαρεγκά έγινε στόχος ρατσιστικών προσβολών, για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότατες τιμωρίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πορτογαλικό ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ενώ η πορτογαλική Λίγκα πρόσθεσε πως «θα κάνουμε όλα όσα πρέπει, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως αυτό το ρατσιστικό επεισόδιο δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Θέση για το όλο θέμα πήρε ακόμη και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα τονίζοντας πως «πρέπει να εκφράσουμε όλοι μας την απόλυτη στήριξη και την αλληλεγγύη μας προς τον Μαρεγκά, αποβάλλοντας με τον πιο σκληρό τρόπο αυτού του είδους τις συμπεριφορές», ενώ τοποθέτηση υπήρξε και από τον πρόεδρο της πορτογαλικής δημοκρατίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος προειδοποίησε για τις «δραματικές συνέπειες που θα φέρουν τέτοια ρατσιστικά και ξενοφοβικά φαινόμενα».

Google+ Linkedin