Φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο – Μια νέα αισθητική πρόταση για τις ελληνικές παραλίες

Με θέμα “Καλοκαιρινές διακοπές” και μήνυμα “Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες” συνεχίζεται το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου στην περιοχή της Αμμουδάρας, στην Κρήτη. Το πρωτότυπο αυτό εικαστικό γεγονός, που γίνεται δίπλα στη θάλασσα προσπαθεί να αναδείξει μία νέα αισθητική πρόταση για τις ελληνικές παραλίες

Οι γλύπτες Γιούρι Μίσκο, Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής, Λουντμιλα Μίσκο, γλύπτρια, καθηγήτρια μέσης σχολής και Μανώλης Χαρκούτσης, φιλοτεχνούν τα έργα τους σε κεντρική παραλία της Αμμουδάρας. Τα εντυπωσιακά γλυπτά που αναδύονται από την άμμο προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που τα θαυμάζουν , ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δοκιμάζουν να κάνουν τις δικές τους κατασκευές από άμμο, κοντά στους γλύπτες, ζώντας μια ξεχωριστή εμπειρία.

«Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο προσπαθεί να αναδείξει μία νέα αισθητική πρόταση για τις ελληνικές παραλίες» τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα έχει γύρω – γύρω άμμο και βράχια. Πολλές φορές οι οργανωμένες παραλίες με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες χαλάνε την εικόνα. Δημιουργούμε λοιπόν μικρές οάσεις».

Το φεστιβάλ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου. Και τα έξι έργα θα παραμείνουν στους χώρους ολόκληρο το καλοκαίρι, εφ΄ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες , για να τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου.

Google+ Linkedin