Φάτε ένα μαλάκα ! Jan Jambon :«Να φορούν διακριτικά οι πρόσφυγες» !!

Η τελευταία φορά που είχε επιβληθεί σε ομάδα ανθρώπων να φορά διακριτικά, ήταν στη ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ με το κίτρινο αστέρι των Εβραίων.

Από τις 1 Σεπτεμβρίου 1941 ο Χίτλερ υποχρεώνει όλους τους Εβραίους άνω των 6 ετών να φορούν στα ρούχα ένα κίτρινο αστέρι, για να είναι πάντα φανερή η καταγωγή τους. Επίσης τους απαγορεύεται μεταξύ άλλων η χρησιμοποίηση αυτοκινήτων, δημοσίων μέσων μεταφοράς, ράδιων ή ακόμη και η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων. 

«Σκοτεινιάζει» η Ευρώπη…

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, προκάλεσε αντίστοιχο σοκ και θυελλώδεις διαμαρτυρίες, όταν πρότεινε να φορούν οι πρόσφυγες ειδικά διακριτικά σήματα, ώστε να εντοπίζονται πιο εύκολα από τις αστυνομικές αρχές. 

Επιπλέον, μίλησε για ενίσχυση της παρακολούθησης των εισερχομένων στα κέντρα υποδοχής. Θα πρέπει να εγγράφονται σε λίστα επισκεπτών όπου θα έχει πρόσβαση η αστυνομία.

Επιπλέον, ο Βέλγος ΥΠΕΣ επιθυμεί μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και των Ομοσπονδιακών Αρχών. Σύμφωνα με την πρότασή του θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση του προφίλ του κάθε αιτούντος άσυλο στις Βρυξέλλες και οι πίνακες θα διανεμηθούν σε όλους τους δήμους.

Επιπροσθέτως, οι ομοσπονδιακές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα για είσοδο στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, αλλά όχι να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως σε όλους τους ιδιωιτκούς χώρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προτάσεις του Jambon προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο Philippe Hensmans εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε ότι τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός θα στιγματίσουν τους μετανάστες. Όπως τόνισε, ανόητη είναι η άκρα δεξιά, που προκαλεί προβλήματα ασφαλείας στη χώρα και όχι οι πρόσφυγες.

Η ένωση Cire (Συντονισμός και πρωτοβουλίες για μετανάστες και πρόσφυγες) ανέφερε πως «αυτή η παράνομη και ανεύθυνη συμπεριφορά τείνει να ποινικοποιήσει τους πρόσφυγες».

Google+ Linkedin