Υπουργείο Υγείας Γαλλίας: Οι πάνινες μάσκες δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Υπουργείο Υγείας Γαλλίας: Οι πάνινες μάσκες δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Υγείας, Olivier Veran, μιλώντας στο γαλλικό κανάλι TF1, δήλωσε ότι ‘’η σύσταση που εγώ κάνω στους Γάλλους είναι να μη φορούν πια υφασμάτινες μάσκες’’.

Η γαλλική κυβέρνηση, συνιστά τώρα, οι κάτοικοι της χώρας να φορούν χειρουργικές μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, επειδή προσφέρουν καλύτερη προστασία από τη μετάδοση της COVID-19 σε σχέση με τις υφασμάτινες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, οι χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες δεν παρέχουν ακρκετή προστασία μέσω φιλταρίσματος, ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση των νέων πολύ μεταδοτικών μεταλλάξεων που εντοπίστηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότιο Αφρική.

Στη Γαλλία, ήδη απαιτείται να φορούν οι κάτοικοι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει συστάσεις για τον τύπο της μάσκας. Οι γαλλικές αρχές ανησυχούν, ότι η χώρα μπορεί να χτυπηθεί από νέες, πιο μεταδοτικές ποικιλομορφίες του κορωνοϊού.

Ο Veran μιλώντας στο γαλλικό κανάλι TF1, δήλωσε ότι ‘’η σύσταση που εγώ κάνω στους Γάλλους είναι να μη φορούν πια υφασμάτινες μάσκες’’.

Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε επίσης ότι δεν είναι πιθανό να αρθούν οι περιορισμοί στα ski resorts τον επόμενο μήνα.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει αυστηροποίηση των περιορισμών, αν επιδεινωθεί η κατάσταση με τη μετάδοση του κορωνοιού.

Μαγιορκίνης

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως υπάρχουν κατηγορίες μασκών, τόσο χειρουργικών, όσο και πάνινων.

Οι πάνιμες μάσκες που κυκλοφορούν στη χώρα μας – είπε – έχουν προδιαγραφές που καλύπτουν ικανοποιητικά.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα της μάσκας που προμηθευόμαστε.

Πηγές: Reuters

Google+ Linkedin