Υποθήκη για το μέλλον οι εμφανίσεις των πιτσιρικάδων

Έφθασε (ξανά) στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό η Εθνική μας ομάδα κάτω των 19. Την ονειρεμένη πορεία των διεθνών μας μέχρι τον τελικό του Euro U-19 έμελλε να σταματήσουν, όπως και το 2010, οι “μικροί” της Ισπανίας.

Στα βήματα των ινδαλμάτων τους, που πριν από δεκαπέντε ημέρες σήκωναν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης στον ουρανό του Κιέβου, τα… πιτσιρίκια της “Ρόχα” κέρδισαν και την Ελλάδα και στέφθηκαν για έκτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη συνεχόμενη πρωταθλητές.

Καλύτεροι από την αρχή του παιχνιδιού οι Ισπανοί απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ροντρίγκεθ. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τους “Φούριας Ρόχας” μέχρι το 33′ όταν η κεφαλιά του Κατίδη πέρασε λίγο έξω από την ισπανική εστία.

Στο 56′ το δυνατό σουτ του Καμπάνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έλληνας πορτιέρο έκανε διπλή απόκρουση, πρώτα στο σουτ του Ροντρίγκεθ και εν συνεχεία στο γύρισμα του Γκριμάλντο. Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για του Ισπανούς στο 62′ όταν, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σούσο, η μπάλα “έγλειψε” το οριζόντιο δοκάρι της ελληνικής εστίας.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος οι Ισπανοί κατάφεραν να “ξεκλειδώσουν” την ελληνική άμυνα και να πετύχουν το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο Ντεουλοφέου έβγαλε την πάσα στον Ροντρίγκεθ και ο άσος της Ρεάλ νίκησε τον Διούδη με όμορφο πλασέ.

Οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ μέχρι το φινάλε κι έτσι έμειναν για μια ακόμη φορά με την πικρία του φιναλίστ και το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος τους.

Google+ Linkedin