Υπέρταση: Ο άγνωστος «κόκκινος χυμός» που ρίχνει την πίεση
Η υψηλή πίεση αποτελεί «εχθρό» για την υγεία και η υγιεινή διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Υπάρχει ένας χυμός, όχι ιδιαιτέρως κοινός, που έχει όμως ευεργετικές ιδιότητες, μειώνοντας σημαντικά την πίεση. Ο λόγος για τον χυμό από παντζάρι.
Σχετική έρευνα δημοσίευσε το Journal of Nutrition. Αυτό που προκύπτει είναι πως τα παντζάρια είναι πλούσια σε ανόργανα νιτρικά και η κατανάλωση χυμού από παντζάρι συνδέεται με τη μείωση της συστολικής πίεσης.
Το συμπέρασμα βασίζεται σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μετά του 2006 και του 2012, με τη συμμετοχή 254 συμμετεχόντων.
Σημειώνεται ότι η υψηλή πίεση ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία, καθώς μεταξύ άλλων μπορεί να οδηγήσει και σε καρδιακή ανακοπή.
Οι κίνδυνοι μπορούν να περιοριστούν τόσο μέσα από τη διατροφή όσο και μέσα από την άθληση.