«Τρεχαντηράκι»,ερμηνευμένο πανέμορφα από την χορωδία του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών

«Τρεχαντηράκι»,ερμηνευμένο πανέμορφα από την χορωδία του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών

Τρεχαντηράκι. Παραδοσιακό μικρασιάτικο τραγούδι…

Τραγούδι ιδιαίτερα γνωστό και αγαπημένο στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, απ’ όπου το μετέφεραν οι πρόσφυγες στη νησιώτικη Ελλάδα κυρίως. Εκεί ζυμώθηκε, αγαπήθηκε και τραγουδιέται μέχρι σήμερα σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω και του θέματός του.

Ήχος πλάγιος του δεύτερου στο πρώτο μέρος της μελωδίας και πλάγιος του πρώτου σκληρός στο δεύτερο μέρος. Ρυθμός 3/σημος.

Η χορωδιακή, μουσική και γενικά συνολική επιμέλεια του μουσικού αυτού έργου ανήκει στον καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη.

Άλλη μια πλήρως επιτυχημένη ερμηνεία από την χορωδία του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, που με το συνολικό πόνημά τους τίμησαν τις μουσικές και όχι μόνον μνήμες των μαρτύρων προγόνων μας στα αιματοβαμμένα Μικρασιάτικα Χώματα και εκτιμώ ότι αξίζουν της επιδοκιμασίας όλων μας.

Από τα 13 τραγούδια του cd, μέχρι σήμερα έχουν ήδη αναρτηθεί στο YOUTUBE (επιπλέον του παρόντος) τα εξής, με τη συνοδεία και ιστορικού φωτογραφικού υλικού:

  1. «Βασιλικός», Βουρλά Ιωνίας Μικράς Ασίας https://youtu.be/UrmP2bfLkoY 
  2. «Μια Σμυρνιά στο παναθύρι», Σμύρνη Ιωνίας Μικράς Ασίας https://youtu.be/EsM2dGX24L8 
  3. «Πέργαμος», Περγάμου Μυσίας Μικράς Ασίας https://youtu.be/o-DukWRm6Ss 
  4. «Υποψία», Παλαιάς Φώκαιας Ιωνίας Μικράς Ασίας https://youtu.be/1F30xpWTEK4  
  5.  «Μάγια μ’ έκανες», ευρύτερα Ερυθραίας Μικράς Ασίας https://youtu.be/78Vbt_s-FsU 
  6. «Γιωργίτσα», Αλάτσατα Ερυθραίας Μικράς Ασίας https://youtu.be/PrXxSz0VxnY 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ:

Για τη δυνατότητα της ευρύτερης κινηματογραφικής προβολής του παρόντος έργου σε Συλλόγους, Δήμους κλπ, το πρωτότυπο video δημιουργήθηκε σε αρχείο high definition AVC/H.264 (AVCHD 1920×1080, 60i, 18Mbps), με ιδιότητες MPEG Transport-Stream Files, 24 bits, 1920×1080, 29,97fps (HDMV-NTSC, 16:9). Η ηχητική του επεξεργασία πραγματοποιήθηκε σε ήχο Dolby Digital Audio, 48 KHz, 2/0(L,R). Κάθε συμπεριλαμβανόμενη φωτογραφία έχει επεξεργασθεί σε μέγεθος 8 -10 MB, ενώ το συνολικό του μέγεθος ανέρχεται σε 855 MB.

Google+ Linkedin