Τρίπολη: Συλλαλητήριο ενάντια στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Με συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης, απαντούν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι, μικρομεσαίοι αγρότες και αγρότισσες, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν:

ΟΑΣΠΠ

«To “αναπτυξιακό συνέδριο” γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που την βαφτίζουν και “δίκαιη” θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που μας έχουν γονατίσει.

Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Η προπαγάνδα για τα ψίχουλα που διαφημίζει και τάζει η κυβέρνηση, δεν ξεγελούν την μικρομεσαία αγροτιά που νιώθει στο «πετσί» της, τις συνέπειες της ΚΑΠ, της ΕΕ και των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα.

Η δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν αφορά τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές αγρότες και βασικά τους επιχειρηματίες και βιομήχανους, που τους τροφοδοτεί με τζάμπα πρώτη ύλη για επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία, για να τους εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη.

Μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μπορούμε σήμερα να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε ανάσες και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τους Α.Σ, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που καταστρέφονται σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει.

Παράλληλα, στις 21 Φλεβάρη 2018, ημέρα που, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, οι πλειστηριασμοί γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικοί, θα οργανώσουμε, συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπου μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα απαιτήσουμε:

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων».


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

«Φιέστα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φλεβάρη διοργανώνει «αναπτυξιακή» φιέστα sτην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου και επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Και αυτό το συνέδριο που ονομάζεται «αναπτυξιακό», γίνεται όχι για να κουβεντιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά για να προταχθούν για άλλη μια φορά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής και όχι μόνο. Για άλλη μια φορά, θα συζητηθεί πόσα προνόμια θα δοθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας, των λίγων, που βασίζεται πάνω στα αποκαΐδια των αγροτικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Ολα αυτά, βέβαια, για να μπορέσουν να έχουν τη συναίνεση της πλειοψηφίας του λαού, «ντύνονται» με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα», «έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν».

Όσες προσπάθειες και να κάνει η κυβέρνηση, η πραγματικότητα που ζει η μικρομεσαία αγροτιά, δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν τον καθημερινό τους μόχθο να πηγαίνει χαμένος. Να χάνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ από το σπίτι τους χωρίς να εξασφαλίζουν τις περισσότερες φορές ούτε τις βασικές τους ανάγκες, την ασφάλιση, την στέγη για την οικογένειά τους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, διεκδικούμε την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, όπως:

• Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως μετά την παράδοσή τους.
• Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής. Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει και να αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.
• Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης, να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια.
• Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας.
• Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, στον τραπεζικό λογαριασμό των αγροτών.
• Να μην γίνουν κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για «κόκκινα» δάνεια.
Η κυβέρνηση, εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις μεγάλες αλυσίδες που θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Πελοποννήσου θα υποδεχτούμε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και το κλιμάκιό του. Θα διατρανώσουμε ότι την ανάπτυξή τους αυτήν δεν την έχουμε ανάγκη. Αυτή η ανάπτυξη μας φέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και πολέμους.

Google+ Linkedin