Το «τερμάτισε» η εισαγγελέας – Πρότεινε αναστολή σε όλους τους ναζί πλην Ρουπακιά !

Το «τερμάτισε» η εισαγγελέας – Πρότεινε αναστολή σε όλους τους ναζί πλην Ρουπακιά !

Αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες ναζί πλην του Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας, ζητώντας να γίνουν δεκτά τα σχετικά αιτήματα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ακόμα και για τον Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι δεν πρότεινε αναστολή διότι δεν το επιτρέπει ο νόμος!

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου είπε :

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο» επιχειρηματολόγησε η εισαγγελέας στην πρότασή της, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο των περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό.

«Δεν είναι ύποπτοι φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη» είπε η εισαγγελέας.

Και συνέχισε: «Μάλιστα, τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία… Όλοι ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι ίσοι, ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι, αν αφεθούν ελεύθεροι, θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα… Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα, που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις».

«Οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς η διαδικασία μέχρι το Εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους» είπε ακόμη.

Να θυμίσουμε ότι στις 18.12.2019 η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής το 2012 και χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τις δεκάδες υποθέσεις που εξετάστηκαν. Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρότεινε την ενοχή μόνο του Ρουπακιά και την αθώωση του τάγματος Εφόδου της Νίκαιας. Πρότεινε, επίσης, τη μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερη τόσο για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης από κοινού αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας) όσο και για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας)

Θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των εγκληματιών ναζί και όταν ολοκληρώσουν το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει για τις αναστολές. Η απόφαση ίσως να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Google+ Linkedin